9.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovTuriști blocați pe Tâmpa, pe ploaia torențială

Turiști blocați pe Tâmpa, pe ploaia torențială

l Printre ei, un bebeluș de o lună

Salvamontiștii brașoveni au avut de intervenit, miercuri seară, pentru evacuarea a două grupuri de turiști pe care ploaia torențială i-a surprins pe Tâmpa.
„Cele două grupuri de turiști au rămas blocate pe Tâmpa, după închiderea programului de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu, și s-au adăpostit de vremea potrivnică, în zona restaurantului Panoramic, de unde au fost preluați de salvamontiști și transportați în ordinea priorității. Menționăm că primul grup evacuat a fost compus din 3 persoane și includea un bebeluș de doar o lună de zile. Cel de-al doilea grup a fost alcătuit din 4 tineri, din care doar unul avea încălțări adecvate unei plimbări montane”, au precizat salvamontiștii brașoveni.
„Sfătuim turiștii care au în componența grupului copii să manifeste mai multă responsabilitate, deoarece aceștia sunt foarte sensibili la schimbările de temperatură generate de schimbarea vremii și să se intereseze de programul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu, pentru a se putea retrage în sigurantă de pe munte în caz de vreme rea”, au transmis ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române