13 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPlenul CJ stabilește azi: Un vot de 42 milioane lei

Plenul CJ stabilește azi: Un vot de 42 milioane lei

l Consilierii județeni sunt chemați să aprobe/respingă mandatul semnării planului de reorganizare al SC GOTIC SA

Astăzi, consilierii județeni sunt chemați să dea în plen un vot privind aprobarea sau nu a planului de reorganizare depus de societatea GOTIC SA, aflată în insolvență. De la această societate Consiliul Județean are de recuperat aproape 42 milioane lei, deținând practic 66,30% din totalul creanțelor înscrise la masa credală a SC GOTIC SA, cândva una dintre cele mai mari societăți de construcții din județ.
GOTIC a prezentat un plan de reorganizare a activității pe o perioadă de 3 ani prin care propune achitarea integrală a datoriei către CJ Brașov. Acest plan nu poate intra în vigoare decît cu aprobarea majorității creditorilor și a judecătorului sindic care se ocupă de acest dosar. În esență, planul constă în reorganizarea activității prin implementarea unui proiect imobiliar rezidențial Maurer Noua Brașov prin care să fie construite 933 apartamente, dar și vânzarea unor bunuri ale societății care nu sunt folosite în prezent.
Astăzi, consilierii județeni sunt chemați să dea în plen un vot privind aprobarea sau nu a planului de reorganizare depus de societatea GOTIC SA, aflată în insolvență. De la această societate Consiliul Județean are de recuperat aproape 42 milioane lei, deținînd practic 66,30% din totalul creanțelor înscrise la masa credală a SC GOTIC SA, cîndva una dintre cele mai mari societăți de construcții din județ.

GOTIC a prezentat un plan de reorganizare a activității pe o perioadă de 3 ani prin care propune achitarea integrala a datoriei către CJ Brașov. Acest plan nu poate intra în vigoare decît cu aprobarea majorității creditorilor și a judecătorului sindic care se ocupă de acest dosar. În esență, planul constă în reorganizarea activității prin implementarea unui proiect imobiliar rezidențial Maurer Noua Brașov prin care să fie construite 933 apartamente, dar și vînzarea unor bunuri ale societății care nu sînt folosite în prezent.
Consilierilor le-a fost prezentată o analiză de legalitate întocmită de avocatul care reprezintă instituția, dar și o analiză a viabilității planului de redresare propus.
În analiza depusă este menționat faptul că, în susținerea proiectului imobiliar menționat în plan, nu există un contract de asociere între firma GOTIC și partenerul menționat în plan, Maurer Imobiliare, fiind prezentat doar un memorandum încheiat între cele două societăți. Acesta nu prevede obligații concrete ale părților.
Nu sînt, însă, singurele obiecții care apar în rapoartele experților angajați de CJ. Valorile bunurilor nu au fost stabilite de un expert ANEVAR desemnat de adunarea creditorilor spun aceștia desi EVALROM,și ceilalți evaluatori , persoane fizice autorizate, sunt membri ANEVAR..
Este semnalat faptul că, în acest moment, nu există un PUZ aprobat pentru construirea locuințelor din noul proiect imobiliar.
Conform informațiilor noastre, societatea GOTIC a atras atenția conducerii Consiliului Județean că o eventuală intrare în faliment a societății, prin neaprobarea planului de reorganizare, poate conduce la situația ca prin vînzarea activelor să nu se poată acoperi nici 30% din valoarea creanței.
„Ținem să precizăm că, în cadrul procedurii de insolvență, un singur creditor este interesat de falimentul GOTIC SA și anume BCR SA , care este creditor garantat și are tot interesul să se ajungă la faliment, pentru a valorifica într-un timp cît mai scurt activele GOTIC SA, afectate garanției, pentru recuperarea rapidă a creanței sale garantate, în dauna interesului celorlalți creditori”, spun reprezentanții GOTIC în adresa înaintată CJ.
Practic, odată societatea ajunsă în faliment, bunurile vor fi valorificate la valoarea de piață. Suma rezultată va fi distribuită, în primul rînd, creditorilor garantați, respectiv BCR, apoi Fiscului și ce rămâne, dacă rămâne, distribuită procentual celorlalți creditori.
În aceste condiții, există riscul ca mare parte din creanță să nu fie recuperată de Consilul Județean.
Date fiind toate aceste informații, este destul de greu de anticipat cum va vota fiecare consilier județean, existând informații că fiecare va vota cum consideră că este mai bine pentru a da o șansă recuperării a cît mai mult din cei 43 milioane lei datorați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române