5.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovFractură deschisă în Postăvarul

Fractură deschisă în Postăvarul

Salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit, marți, pentru a ajuta un biciclist care și-a fracturat o mână, în urma unei căzături, pe traseul de coborâre Red Line, din Postăvarul.
„În urma unei căderi, ciclistul a suferit o fractură deschisă la nivelul antebrațului. După ce i s-a acordat primul ajutor, acesta a fost coborât la baza muntelui, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD, în vederea transportului către unitatea spitalicească”, au precizat reprezentanții Salvamont Poiana Brașov.
În acest context, salvamontiștii au reamintit regulile de bază, pe care toți cei care folosesc traseele de coborâre cu bicicletă ar trebui să le cunoască: nu folosiți traseele turistice marcate, iar dacă totuși o faceți, manifestați respect față de turiști, prin reducerea considerabilă a vitezei în momentul întâlnirii lor sau în zonele fără vizibilitate; purtarea echipamentului de protecție din care nu trebuie să lipsească casca, genunchierele, cotierele, mănușile și protecția de spate este obligatorie; tură de recunoaștere a traseului. Aceasta se realizează pe jos sau cu bicicletă, la viteză mică, pentru a identifica obstacolele și modul de a le aborda; nu se staționează sau se urcă pe mijlocul traseului și în zonele fără vizibilitate; atenție sporită în zonele de intersectare cu alte trasee. Totodată, în aceste zone, se va reduce considerabil viteza; adaptarea vitezei în funcție de nivelul de experiență; alegerea nivelului de dificultate a traseului în funcție de pregătirea tehnică și fizică; este important că atunci când alegeți traseele de coborâre (downhill) să aveți echipament și bicicletă dedicate acestor tipuri de trasee; pentru a beneficia de aderența maximă în timpul coborârii, este important că starea cauciucurilor să fie bună, în special pentru roată din față.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române