9.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovModelul Făgăraş: Start la proiecte publice cu bugetare participativă, iniţiate de cetăţeni

Modelul Făgăraş: Start la proiecte publice cu bugetare participativă, iniţiate de cetăţeni

Primăria Municipiului Făgăraş a lansat procedura de vot a proiectelor propuse de cetăţeni, care vor fi susţinute de la bugetul local, în cadrul programului de bugetare participativă. Dacă Municipiul Braşov nu a reuşit nici în acest an să pună la punct un regulament şi o procedură de aplicare a iniţiativelor cetăţenilor, pentru lucrări din oraş, Făgăraşul se află deja la a treia sesiune de bugetare participativă. Făgărăşenii sunt aşteptaţi să susţină unul dintre cele 21 de proiecte care au fost declarate eligibile, din 27 înscrise iniţial.
Startul pentru susţinerea unuia dintre cele 21 de proiecte comunitare, de la Făgăraş s-a dat ieri. Făgărăşenii îşi pot vota iniţiativa favorită pe platforma dedicată: https://bp.primaria-fagaras.ro/proiecte/. Fiecare cetăţean cu vârsta de peste 16 ani, care locuieşte, munceşte sau învaţă la Făgăraş îşi poate exprima opţiunea în favoarea unui proiect, până la data de 28 august. Acestea sunt grupate pe cinci domenii de intervenţie, respectiv: alei, trotuare şi zone pietonale; mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei; spații verzi și locuri de joacă; infrastructură educațională, culturală și de sănătate; oraşul digital.
Inițiatorilor le revine sarcina de a promova proiectele înscrise, astfel încât să obțină cât mai multe voturi. Pentru a putea vota în procesul de bugetare participativă, făgărăşenii trebuie să intre pe platformă, să îşi creeze un cont sau să se autentifice, în cazul în care au deja unul. Proiectele câștigătoare vor fi finanțate cu maximum 71.550 de lei fiecare, urmând să fie implementate de către Primăria Făgăraș din 1 septembrie 2021, după ce voturile vor fi validate în perioada 20-30 septembrie. Bugetul total alocat procesului de bugetare participativă este de 500.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române