12.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPeste 20 de entităţi publice sau private participă la Forumul Oraşelor Verzi

Peste 20 de entităţi publice sau private participă la Forumul Oraşelor Verzi

Peste 20 de entităţi publice sau private, ONG-uri sau firme, participă la Forumul Oraşelor Verzi (FOV), ce va avea loc în perioada 6 – 12 septembrie, la Braşov.
Mai mult de 40 de evenimente şi activităţi vor fi organizate în perioada Forumului, pentru a-i convinge pe braşoveni să participe la obiectivul de a transforma Braşovul într-un oraş „verde“, dar şi pentru a le arăta beneficiile unui astfel de mod de viaţă.
Proiecţii de filme, ateliere de învăţat mersul pe bicicletă pentru adulţi şi copii, concursuri de ciclism, workshop-uri şi prezentări de soluţii de trafic şi transport alternativ, cel mai mare copac din Braşov „îmbrăcat” în haine din materiale reciclate, o conferinţă a afacerilor „verzi“, instalaţii muzicale out-door şi iluminarea arhitecturală a copacilor din parc, amplasarea unui automat de colectare ambalaje care oferă la schimb bilete RATBV, ateliere creative, activităţi sportive, spectacole de muzică şi dans, expoziţii, târg de prezentare a iniţiativelor de mediu, târg al producătorilor locali, caravane de reciclare, acestea sunt doar câteva dintre activităţile care vor avea loc în centrul vechi al oraşului şi în cartiere, activităţi adresate în cea mai mare măsură braşovenilor şi turiştilor. Programul şi mai multe detalii despre evenimente puteţi afla accesând site-ul www.fovbv.ro .
„Cel mai mare câştig al Forumului Oraşelor Verzi este că a unit comunitatea braşoveană, autorităţi publice, societăţi comerciale şi ONG-uri, pentru a pune Braşovul pe harta oraşelor din Europa care iau în serios urgenţa climatică în care se află omenirea. Am încredere că o dată cu prima ediţie a acestui eveniment din ce în ce mai mulţi braşoveni vor susţine măsurile pe care municipalitatea le va lua în viitor, astfel încât să nu mai trăim într-un oraş poluat, ci într-un oraş verde şi sănătos”, a declarat primarul Braşovului, Allen Coliban.
Partenerii FOV sunt Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Asociaţia Municipiilor din România şi Consiliul Judeţean Braşov. Conferinţa beneficiază de Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române