5.8 C
Braşov
AcasăSanatateConsumul de lapte nu ne crește colesterolul

Consumul de lapte nu ne crește colesterolul

Potrivit unui nou studiu, publicat în Jurnalul Internațional de Obezitate, care a inclus aproape două milioane de persoane, consumul regulat de lapte nu este asociat cu o creștere a colesterolului.

Genetica determină modul în care corpul reacţionează la lapte

Laptele este un aliment complex, iar rolul său în sănătatea inimii depinde de mai multe variabile. Pentru noul studiu, cercetătorii au folosit factori genetici pentru a determina dacă ar putea exista o legătură potențială între aportul de lapte al unei persoane și nivelul de colesterol al acestora. Unora le este greu să digere lactoza, zahărul găsit în mod natural în lapte. Organismul se bazează pe o enzimă numită lactază pentru a descompune zahărul. Anumiți factori genetici pot afecta modul în care este digerat laptele. Persoanele care au intoleranță la lactoză pot avea simptome digestive atunci când consumă produse lactate, ceea ce le poate determina să bea mai puțin lapte. Analizând factori genetici specifici ca acesta, cercetătorii au reușit să-și dea seama dacă oamenii au mai mult sau mai puțin șanse să bea lapte. Rezultatele studiului arată că persoanele cu factorii genetici necesari pentru descompunerea lactozei au un nivel mai scăzut de colesterol HDL („bun“) și LDL („rău“) comparativ cu persoanele care au să nu aibă gene care digeră laptele.

Laptele, benefic pentru inimă

Laptele are componente nutriționale unice pe care niciun alt aliment nu le poate înlocui. Cercetătorii cred că unii dintre acești factori ar putea fi motivul pentru care laptele poate avea beneficii pentru sănătatea inimii.
Calciul și lactoza care se găsesc în lapte pot spori absorbția calciului – un factor care s-a dovedit a reduce nivelul colesterolului Consumatorii de lapte pot consuma mai puține grăsimi în general, comparativ cu persoanele care nu pot descompune zahărul din lactoză. Produsele lactate cu conținut ridicat de grăsimi, cum ar fi untul și brânza, conțin de obicei mai puțină lactoză; prin urmare, persoanele care nu pot descompune zahărul pot consuma mai multe dintre aceste alimente cu conținut ridicat de calorii. Zaharurile găsite în lapte pot fi fermentate în intestin, ceea ce poate reduce ratele de formare a colesterolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române