9.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovBraşovul, lider în Regiunea Centru la construcții

Braşovul, lider în Regiunea Centru la construcții

Braşovul continuă să fie lider în Regiunea Centru în ce priveşte numărul de autorizaţii de construire eliberate. De altfel, judeţul nostru are autorizaţii şi pentru cea mai mare suprafaţă utilă construită. În iunie 2021, în judeţul nostru s-au eliberat de mai bine de două ori mai multe autorizaţii faţă de luna precedentă şi au aproape 60% mai multe decât în iunie, anul trecut. 205 autorizaţii de construire s-au eliberat în luna iunie la Braşov, faţă de doar 94 în luna mai.
De remarcat este faptul că doar o treime dintre acestea au fost în mediul urban şi 158 de autorizaţii au fost eliberate în mediul rural. Din cele 205 clădiri, doar 7 au altă destinaţie decât cea de locuinţă. În luna iunie 2021, din totalul autorizaţilor de construire pentru clădiri rezidenţiale 22,9% au fost eliberate în mediul urban şi 77,1% în mediul rural.
Suprafaţa utilă medie a locuinţelor pentru care s-a obţinut autorizaţie de construire a scăzut uşor faţă de iunie 2020, de la 139 de metri pătraţi, la 132 de metri pătraţi pe locuinţă În luna iunie a acestui an s-au eliberat cele mai multe autorizaţii DE construire din 2020 şi prima jumătate a acestui an.
Cele mai multe autorizaţii de construire au fost eliberate în perioada ianuarie – iunie 2021 de către Consiliul Local al Municipiului Braşov (199), Consiliul Local al Comunei Cristian (119), Consiliul Local al Comunei Sânpetru (98), Consiliul Local al Comunei Hărman (85), Consiliul Local al Comunei Bod (70), Consiliul Local al Comunei Tărlungeni (51) şi Consiliul Local al Municipiului Săcele (54). Judeţul Braşov, în luna iunie 2021, se situează, după numărul de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate, pe locul 7, iar după suprafaţa utilă construită, pe locul 9.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române