10 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPasajul de la Fartec, redeschis după 6 ani: Fără tăiat de pamblică,...

Pasajul de la Fartec, redeschis după 6 ani: Fără tăiat de pamblică, deschis cu 7 minute înainte de expirarea termenului

l Coliban: Nu este un moment festiv

Pasajul de la Fartec s-a redeschis circulaţiei, după şase ani în care a fost în şantier. Deşi lucrările nu sunt complet finalizate, existând unele finisaje care mai trebuie făcute, maşinile pot circula în siguranţă, spun reprezentanţii Municipalităţii. Mai sunt unele intervenţii minore, iar oficial, recepţia nu a fost făcută, dar traficul a fost deschis pe pasajul Fartec, în caz contrar, constructorul riscând să plătească penalităţi pentru fiecare zi de după 15 august, în care circulaţia ar fi fost închisă.

95% din proiect este gata

„Joi, vineri, sâmbătă și duminică au fost realizate încercările pe fiecare dintre cele patru grinzi a câte patru deschideri, iar valorile sunt chiar mai bune decât cele admisibile, permițând reluarea deplină a circulației în condiții de siguranță și de calitate“, a declarat Ștefan Galu, directorul companiei Recon, care a realizat lucrările. Lucrările au continuat şi ieri, cu finisaje și vopsitorii la intradosul pasajului, finalizarea sferturilor de con la cele două culei și readucerea terenului la starea inițială, cu termen de finalizare 30 septembrie 2021. În prezent, constructorul şi autorităţile spun că 95% din proiect este gata.

Cinci ani cu traficul complet închis pe pasajul vechi

Lucrările la pasajul de la Fartec au început în anul 2015, iar în anul 2016 a fost închis traficului rutier. De atunci, proiectul a avansat „cu viteza melcului”, iar la un moment dat, pe pasaj a apărut și o „seră”, care să le permită muncitorilor să lucreze și în perioadele ploioase. În acești ani a fost schimbat constructorul, iar ultimul termen pentru redeschiderea traficului era 15 august. Dacă nu ar fi respectat acest termen, constructorul ar fi riscat să plătească penalități. La sfârşitul lunii iulie, când fusese anunţată prima dată de finalizare a lucrărilor, şantierul era încă în desfăşurare, pe pasajul de la Fartec. Atunci, primarul Allen Coliban, care anunţase această dată, a făcut o vizită în teren şi a avut discuţii cu constructorul, anunţând atunci împreună că la 15 august se va circula pe pasaj. Atunci, firma care a făcut lucrările a invocat probleme cu vremea şi problemele cu furnizorii, pentru a explica amânarea finalizării lucrărilor.

S-a primit avizul de la ministerul Transporturilor

„Nu e un moment festiv, este un moment de închidere a unui capitol rușinos de infrastructură a Brasovului: Acei 7 ani de zile în care podul acesta a fost în renovări. La preluarea mandatului, progresul la suprastructură era de 40%, după aproape 6 ani de zile de renovări. Au fost făcute toate testele necesare, inclusiv cele de încărcare statică și s-a obținut avizul Ministerului Transportului. Termenul a fost constant pus sub semnul întrebării, iar asta este bine, înseamnă că cetățenii sunt atenți. Mă bucur că ne-am încadrat în termenul promis, asta îmi conferă încredere și sper să le confere și brașovenilor pe viitor”, a comentat primarul Allen Coliban.

1 COMENTARIU

  1. Într-adevăr mare realizare!!!..în 7 ani Croația a făcut 250 km de autostradă!!..ca sa nu mai zic de Ungaria care au ajuns la granița cu două autostrăzi, una la Nădlag, iar a doua la Oradea..!!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române