6.7 C
Braşov
AcasăStiri Brasov24.500 brașoveni fără posibilități vor primi periuțe și pastă de dinți

24.500 brașoveni fără posibilități vor primi periuțe și pastă de dinți

Începând de astăzi se distribuie către localități ultima tranșă a pachetelor cu produse de de igienă din Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), acestea urmând a fi împărțite ulterior celor 24.503 beneficiari din județ.
Fiecare pachet cu produse de igienă conține:
– Periuțe de dinți (5 buc.)
– Pastă de dinți (300 ml.)
– Săpun lichid (500 ml.)
– Șampon copii (800 ml.)
– Șampon adulți (500 ml.)
– Detergent de rufe (2.700 gr.)
Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 84/2020, de aceste pachete, distribuite prin programul derulat de Guvernul României, beneficiază următoarele categorii de persoane:
– persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001, cu modificările și completările ulterioare;
– familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010, privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
– persoanele aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.
POAD este un program aprobat de Comisia Europeană și derulat de Guvernul României cu scopul de a contribui la consolidarea coeziunii sociale și la reducerea sărăciei extreme. În județul Brașov, cei mai mulți beneficiari sunt în unitățile administrativ-teritoriale Săcele (2.074), Tărlungeni (1.713), Budila (1.406), Racoș (1.158), Făgăraș (1.052), iar cei mai puțini în Fundata (10), Ghimbav (25), Drăguș (38), Moieciu (42), Bran (47), Sâmbăta de Sus (47).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române