12.4 C
Braşov
AcasăSportUn antrenor acuză / Călin Moldovan: „Am fost executați politic!“

Un antrenor acuză / Călin Moldovan: „Am fost executați politic!“

Autor: Adi MARICA

l „Mi s-a transmis că primarul nu ne mai vrea, sub nicio formă, la echipă. De ce? Doar Coliban știe. Eu consider că am fost executați politic!“, spune Moldovan, care a apelat la sprijinul AFAN pentru rezolvarea situației contractuale

De la extaz la agonie. Acestea au fost trăirile antrenorului Călin Moldovan, cel care a promovat Corona Brașov din Liga a 4-a până în Liga a 2-a. La finalul lunii mai, fotbaliștii și antrenorii Coronei sărbătoreau pe Tineretului promovarea în Liga a 2-a. Deși proiectul „new FC Brașov “ era în acel moment doar la stadiul de discuții, în doar o lună situația s-a schimbat radical după votul consilierilor locali. Corona Brașov a fost obligată să cesioneze locul din Liga a 2-a către FC Brașov Steagul Renaște, iar de aici lucrurile s-au complicat serios pentru majoritatea jucătorilor, dar și a staff-ului celor de la Corona (Călin Moldovan, Liviu Negoiță și Cătălin Voicu).

„Am fost executați politic!“

Călin Moldovan a explicat ce s-a întâmplat în această vară și spune că decizia a fost exclusiv a primarului. „ Încă din vacanță primisem semnale că Allen Coliban caută antrenor. Noi am început pregătirea la mijlocul lunii iunie și chiar am jucat și un meci amical cu Farul. A fost o perioadă în care aveam impresia că suntem echipa nimănui. Nimeni nu ne băga în seamă! Am cerut o întrevedere cu viceprimarul Sebastian Rusu și cu Sebastian Bădulescu să știm și noi ce se întâmplă. Mi s-a transmis că primarul nu ne mai vrea, sub nicio formă, la echipă și asta a fost tot. De ce? Doar Coliban știe. Am fost revoltat, dar ce puteam face? Dacă noi, înaintea ultimului joc de baraj denunțam contractele unilateral și spuneam că nu mai vrem să jucăm? După logica lor se poate. Eu consider că am fost executați politic! Alte explicații nu ni s-au dat“, a spus Călin Moldovan.

„Ce să negociez cu ei?“

La FC Brașov Steagul Renaște, Coliban l-a adus ca antrenor pe Ilie Stan. Mult mai târziu a fost instalat și un președinte, Ioan Mărginean. Surprinzător, până acum Limoniu nu a încercat să rezolve situația contractuală a antrenorilor. „ Din start se pornește cu probleme legate de contracte. Ne-am dat la o parte, pentru că era o situație penibilă. Ce mă deranjează cel mai mult este faptul că văd conferințe de presă organizate la FC Brașov în care se discută de tot felul de piramide, se spune că este un proiect nou, curat, dar nimeni nu spune că acest club care a preluat locul Coronei în Liga a 2 a are litigii la FRF cu jucătorii și antrenorii. Ne-am prezentat la stadion la programul echipei la primele antrenamente, după care am făcut demersuri la AFAN și avem depuse memorii. Eu mai aveam un contract un an de zile, până în vara lui 2022. Pe mine nu m-a chemat nimeni la nicio discuție sau negocieri, dar după modul în care s-au comportat, ce să negociez cu ei? Este revoltător modul în care s-au purtat cu noi. Până nu se dă o decizie, noi nu putem antrena! Este strigător la cer, să rămânem pe drumuri doar că așa vor unii! În situația în care nu ni se dă dreptate, este clar că se creează un precedent periculos. Faci cesiune, nu plătești jucătorii și antrenorii și îi dai la o parte cum vrei și când vrei. Este un caz unic în lume în care o echipă promovează și este pulverizată“, a spus antrenorul brașovean.

„Jucătorii și-au plătit singuri cartonașele!“

Călin Moldovan spune că CSM Corona Brașov a promovat în Liga a 2-a, după un retur de campionat cu multe probleme. „ Toată lumea vorbește acum la FC Brașov ca și cum echipa asta a căzut din cer și este un bun al lor. Le aduc eu la cunoștință, celor din conducerea clubului, dar și actualilor antrenori, că echipa a avut cea mai clară promovare în Liga a 2-a. Se încearcă să ni se șteargă identitatea și nu mi se pare normal. În doi ani a fost construită o echipă competitivă, care a promovat împotriva tuturor, pentru că promovarea nu a fost dorită de nimeni. Doar de jucători și noi, antrenorii. Vreau să-i întreb pe cei care sunt acum în conducerea echipei unde erau pe data de 12 martie, la ora 14.00? Eu eram cu jucătorii în vestiar, la Tineretului, și așteptam decizia Consiliului Local convocat de Allen Coliban pentru a ne desființa. Cu toții aveam pulsul 200, pentru că nu știam dacă vom continua sau nu. Exact în ziua când începea campionatul! Așa deși primarul avusese trei luni la dispoziție să ia o decizie, iar dacă echipa era desființată la începutul anului aveam și noi timp să ne căutăm echipe. Am răsuflat ușurați după decizia CL, dar au apărut alte probleme. Condițiile au fost tot mai vitrege. Ni s-a tăiat tot! În afara de salarii, noi nu am mai beneficiat de nimic! Jucătorii și-au plătit cartonașele, iar magazia era în portbagajele jucătorilor și antrenorilor! Echipa nu a beneficiat de nicio primă în campionatul trecut. Am avut promisă o sumă de 4.000 de lei pentru promovare. A fost tăiată! “, a spus antrenorul Coronei.

Și-a făcut public salariul!

Călin Moldovan nu a ezitat să-și dezvăluie salariul lunar încasat la Corona în Liga a 3-a. La Liga a 2-a, contractul antrenorului se dubla și ar fi încasat cam cât primește acum un secund de la FC Brașov Steagul Renaște. „Dacă vorbim de transparență, eu pot spune că la Liga a 3-a am avut un salariu de 4.350 de lei. Chiar am cerut în primăvară să se facă publice salariile. Nu s-a vrut! Pentru Liga a 2-a, salariul se dubla“, a spus antrenorul care a promovat Corona în Liga a 2-a.

„Cine dă identitate acestei echipe?“

Călin Moldovan consideră că primarul este vinovat pentru toată această situație. „Cei care au vrut să distrugă echipa, spun acum că au rezolvat problemele fotbalului brașovean. Suporterii SR-ului au fost păcăliți. Noi, cei care am promovat echipa în Liga a 2-a, am fost îndepărtați. Care este identitatea acestei echipe? Suporteri nu avem, staff brașovean nu avem, jucători brașoveni foarte puțini, iar în conducere nici atât. Și atunci cine dă identitate acestei echipe? Eu speram într-o reconciliere și un proiect comun în care să se afle foștii mari jucători, dar și suporterii. Problema este de ani de zile, se știe că la FC Brașov nu a fost loc pentru brașoveni“, a spus Călin Moldovan.

„Sunt două abordări diferite ale primarului Allen Coliban. Când eram noi, Corona, eram văzuți ca o „gaură neagră“, eram o „jignire la adresa comunității brașovene“ și se vehiculau salarii de mii de euro. Acum trebuie să profităm de locul de Liga a 2-a, banii nu reprezintă o problemă, buget de 1,5 milioane de euro. Foarte bine că fotbalul este finanțat de către autorități, dar care abordare este fățarnică?“, Călin Moldovan, antrenor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române