9.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovAproape 19 km de tranșee: Drumul de la Voila, primul pas...

Aproape 19 km de tranșee: Drumul de la Voila, primul pas spre reabilitare

Autor: Mihaela Parghel

l Procedură extrem de complexă

Consiliu Judeţean Braşov caută un proiectant pentru realizarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de investiţie (DALI) şi a expertizei tehnice pentru reabilitarea drumului judeţean DJ 105, de la Voila, până la limita cu judeţul Sibiu. Contractul este estimat la suma de 629.000 de lei, iar ofertele pot fi depuse până la data de 26 august 2021.

Ofertanţii trebuie să vină cu specialişti experimentaţi

Serviciile scoase la licitaţie includ şi realizarea un studiu geotehnic pentru DJ105, realizarea unui studiu hidrologic, ridicarea topografică cu obţinerea vizei OCPI şi punerea la dispoziţia Consiliului Judeţean Braşov, a tuturor documentelor necesare emiterii avizelor, acordurilor şi autorizaţiilor pentru această fază de început a investiţiei. Având în vedere că este vorba despre un contract de servicii ce implică multe studii şi documentaţii, firma câştigătoare va fi aleasă printr-o procedură complexă, în care va conta atât preţul, cât şi specialiştii de care dispune firma ofertantă. Mai exact, conform anunţului publicat în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP), în desemnarea câştigătorului, componenta tehnică – respectiv experienţa deţinută de coordonatorul firmei sau managerul de proiect, va conta în proporţie de 20%, componenta financiară, respectiv preţul ofertei – 60%, iar experienţa inginerului proiectant al domeniul lucrărilor de drumuri – 20%.

Calitatea drumului a stârnit multe nemulţumiri

Lucrările de reabilitare a drumului judeţean DJ105 Voila (DN1) –lim. judeţ Sibiu au în vedere crearea unei artere care să ofere condiţii moderne şi sigure de circulaţie, atât pentru vehicule, cât şi pentru pietoni. Prin această investiţie se va îmbunătăţi accesul către localitatea Cincu, precum şi spre unitatea militară de la Cincu, acesta fiind unul dintre drumurile care au stârnit multe nemulţumiri din partea localnicilor. De asemenea prin realizarea investiţiei se va asigura accesul rapid şi facil al autovehiculelor şi al echipajelor de intervenţie, în caz de forță majoră (salvare, pompieri, poliţie). Lucrările presupun realizarea structurii rutiere pe o lungime drum de 18,843 km, respectiv modernizarea părţii carosabile şi a trotuarelor şi a traseelor pietonale; amenajarea stațiilor de autobuz și a unor parcări, amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale, asigurarea scurgerii apelor, refacerea sau consolidarea podurilor, podețelor, amenajarea acceselor la proprietăți, siguranța circulației şi amenajarea trecerii la nivel cu calea ferată simplă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române