8.3 C
Braşov
AcasăInternationalMalta a făcut în mai puțin de un an o platformă...

Malta a făcut în mai puțin de un an o platformă online cu lecții „la cerere“ pentru toate materiile și toți anii de studiu

Ministerul Educației din Malta a decis, la începutul anului școlar 2020-2021, în plină pandemie, să realizeze o bancă de lecții înregistrate, așa încât materia să fie accesibilă online pentru toți elevii, oricând și oriunde. La mai puțin de un an de atunci, biblioteca virtuală, realizată sub genericul de “teleșcoală”, este aproape finalizată și dată deja în folosință, conform unui anunț făcut de autoritățile malteze prin platforma europeană Eurydice. Potrivit prezentării făcute de oficialii din Malta, platforma de “lecții la cerere” este aproape finalizată, cuprinzând peste 10.500 de materiale (în câteva zile de la publicarea anunțului pe platforma Eurydice, numărul de lecții depășise 11.100). Acestea acoperă toate subiectele atinse în toate materiile predate în școlile malteze, de la nivel preșcolar la ultimul an de învățământ secundar.

O lecție de artă pentru clasa a VII-a – cum să
realizezi sculpturi 3D folosind carton

Lecțiile video sunt disponibile online, gratuit, pe platforma Teleskola.mt, administrată de Ministerul Educației și care apelează la platforma video Vimeo pentru stocarea și redarea materialelor video. Studenții le pot accesa oricând și de oriunde. Platforma deține un catalog de lecții înregistrate și un motor de căutare ce permite și gruparea materiei în funcție de ziua anului școlar aleasă.
Pe aceeași platformă, există secțiuni de consiliere pentru elevi, de informații pentru părinți și elevi cu privire la sistemul de predare, calendare etc., precum și o secțiune pentru profesori, ce include materiale ajutătoare și resurse pentru pregătirea lecțiilor proprii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române