10.3 C
Braşov
AcasăStiri Brasov4.000 locuri de parcare rezidențiale: De săptămâna viitoare reîncepe atribuirea locurilor...

4.000 locuri de parcare rezidențiale: De săptămâna viitoare reîncepe atribuirea locurilor de parcare rezidenţiale care nu sunt ocupate

l Atribuirea: după-amiaza, în cartier, nu dimineața, la primărie

Din 16 august, Primăria Brașov începe procedurile de reatribuire a locurilor de parcare rezidențiale, după ce în în 2020, procedura a fost suspendată din cauza restricțiilor anti-COVID. Pentru a asigura condiții optime de desfășurare și pentru a respecta prevederile legale privind COVID -19, procedurile se vor desfășura, în cazul cartierelor mari, pe zone mai mici, astfel încât numărul participanților să fie redus. Fiecare dintre participanți va trebui să respecte regulile de limitare a răspândirii coronavirusului, respectiv să poarte masca şi să păstreze distanţa fizică, au anunţat reprezentanţii Municipalităţii.
În acest moment, Primăria Brașov are în evidență 44.400 de locuri de parcare rezidențială,dintre care sunt ocupate 39.425.

Atribuirile se vor face direct în cartiere, nu la Primărie

Noutățile desfășurării acestei runde de atribuiri sunt locațiile și programul în care se vor derula. Astfel, Municipalitatea a optat pentru organizarea întâlnirilor de atribuire în cartiere (până acum ele se desfășurau în curtea interioară a primăriei), iar programul a fost ales astfel încât să permită și persoanelor care lucrează să participe, respectiv în timpul săptămânii se vor derula de la ora 17.00, iar sâmbăta de la ora 10.00. „Din 16 august începem procedura de atribuire a locurilor pentru parcări rezidențiale. Spre deosebire de anii trecuți, această procedură este gândită acum în folosul cetățenilor și aproape de cetățeni. Pentru asta vom avea mai multe puncte în oraș, în principiu, la școli din cartiere, în care se vor desfășura aceste proceduri de atribuire pe baza unui program pe care îl veți putea consulta pe site-ul primăriei. Un alt aspect important este faptul că ora la care se vor desfășura aceste proceduri de atribuire este în afara programului de lucru, astfel încât să puteți să fiți prezenți în număr cât mai mare și să nu fiți nevoiți să vă luați zile libere de la muncă. Dacă nu ați depus deja actele la primărie, veți putea să faceți acest lucru direct la fața locului. Prin urmare, mizăm pe implicarea dumneavoastră, pe faptul că veți transmite acest mesaj și vecinilor. Vă așteptăm pe toți cei interesați să participați la aceste proceduri de atribuire și avem la dispoziție un număr de peste 4.000 de locuri care vor fi atribuite în cadrul acestei proceduri”, a declarat primarul Allen Coliban.

Ce documente sunt necesare

Prima procedură este programată în data de 16 august, de la ora 17.00, și se va desfășura în curtea interioară a Primăriei Brașov. La această procedură sunt invitați să participe brașovenii care doresc un loc de parcare pe următoarele străzi: str. Cloșca, str. Crișan, str. Mihai Eminescu, str. Colinei, str. Dealul Cetății, Str. Iuliu Maniu – parcarea de la imobilele nr. 42-48, Str. Matei Basarab nr.1-39, str. Lucian Blaga, Str. Bisericii Române nr.52, 52A, 52B, 52C. Participanții vor prezenta cartea de identitate/buletin și certificatul de înmatriculare al autoturismului cu inspecția tehnică periodică valabilă, original sau copie. În cazul autovehiculului deținut în folosință, solicitantul trebuie să depună documentele privind dreptul de folosinţă (utilizare) al autovehiculului, respectiv contract de leasing, act de donaţie, act de moştenire, contract de comodat în formă autentică (cu excepţia rudelor de gradul I). În cererea pentru locul de parcare, fiecare solicitant va declara pe propria răspundere că nu deţine un garaj. Persoanele care nu pot participa la procedură pot delega o altă persoană, printr-o împuternicire scrisă de mână, anexând în copie cartea de identitate și certificatul de înmatriculare al autoturismului cu inspecția tehnică periodică valabilă.
În funcție de situație, solicitanții mai trebuie să depună la dosar şi certificat de încadrare într-o grupă de handicap (dacă e cazul); dovadă că este veteran de război, membru A.F.D.P.R. sau beneficiar al prevederilor Legii 189/2009 sau orice alte documente care dovedesc încadrarea în prevederile unor alte acte normative și Hotărâri ale Consiliului Local Brașov (dacă este cazul); cuponul de pensii (soţ-soţie) pentru acordarea reducerii în cazul pensionarilor (dacă este cazul).

P&P a început refacerea marcajelor pe amplasamentul parcărilor publice

Cu puţin timp înainte ca primarul Allen Coliban să anunţe public redeschiderea unei noi runde de atribuire a locurilor de parcare rezidenţiale, operatorul P&P a anunțat şi el să „redeseneze” parcările publice. Mai exact, reprezentanţii P&P spun că firma va începe ample lucrări de execuție a marcajelor rutiere pe amplasamentul parcărilor publice cu plată de pe domeniul public al Municipiului Brașov, alocate prin contractul de concesiune încheiat anul trecut cu Primăria Brașov. Lucrările au început de vineri seara și se vor realiza etapizat pe sectoare sau zone ale municipiului Brașov, punctul de start fiind zona Livada Poștei. „În vederea diminuării la minim a disconfortului creat cetățenilor, lucrările se vor desfășura pe timp de noapte, iar pe perioada de execuție a lucrărilor, parcările publice cu plată vizate, vor fi temporar închise”, a anunțat concesionarul.

1 COMENTARIU

  1. Bine ar fi sa ne mai scuteasca firma PP de aceste ” servicii ” si sa respecte hotararile consiliului local, organ care nu se subordoneaza lor. Ei traiesc pe alta lume, cred ca CL nu are voie sa dea sau sa modifice acte juridice care nu le sunt pe placul si in avantajul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române