10.8 C
Braşov
AcasăStiri Brasov3,1 milioane de lei: Contractul de construire a noii grădiniţe din Tractorul...

3,1 milioane de lei: Contractul de construire a noii grădiniţe din Tractorul a fost atribuit

Autor: M.P.

l Din bani europeni

Noua grădiniţă din cartierul Tractorul va fi construită de asocierea de firme formată din SC Romconstruct SRL (din Ploiești) – SC Concas SRL (din Buzău). Contractul a fost atribuit de Primăria Braşov, pentru suma de 3,111 milioane lei fără TVA. Oferta este doar puţin sub suma evaluată iniţial pentru acest contract, de 3,188 milioane lei, fără TVA şi ea va fi acoperită dintr-o finanţare obţinută anul trecut de Municipalitate din bani europeni, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Grădiniţa va fi construită pe str. Ioan Popasu

Grădinița va fi construită pe str. Ioan Popasu, va avea o suprafață construită de 279 mp şi suprafața desfășurată de 763 mp, cu o capacitate de 90 copii, având regim de înălțime demisol+parter+etaj1+etaj 2 retras. Infrastructura clădirii va fi realizată din fundații continue sub șiruri de stâlpi, fundarea realizându-se direct în stratul bun de fundare, iar suprastructura va fi din cadre spațiale de beton armat formate din grinzi, stâlpi și planșee din beton armat.În ceea ce priveşte lucrările de arhitectură, la exterior pereții vor fi finisați în tencuieli decorative într-o combinație de două culori, la interior se vor folosi vopseli lavabile și plăci ceramice pentru pereții spațiilor umede, iar pentru pardoseli parchet masiv și plăci ceramice pentru zonele umede. Tâmplăria va fi realizată din lemn masiv cu geam termoizolant, iar pentru ușile interioare se propune de asemenea tâmplărie din lemn.

Cinci săli de clasă

Pentru spaţii interioare se propun 5 săli de grupă, o grupă multifuncţională, sală educatoare, sală de mese, bucătărie cu spaţii tehnice aferente, cabinet medical cu izolator precum şi holuri cu vestiare. La subsol, vor funcționa o bucătărie cu spații de depozitare, recepție marfă, o spălătorie cu spații de depozitare lenjerie curată, materiale curățenie, spații tehnice, vestiare, holuri. Suprafața totală a subsolului este de 180 mp. La parter sunt prevăzute două săli de grupă, cabinet medic și izolator, vestiare copii, birouri administrație. Suprafață totală la parter va fi de 265 mp. La etajul 1 vor fi amenajate trei săli de grupă, două departamente de materiale didactice și educative, garderobă, două grupuri sanitare și oficiu. Suprafața totală a etajului 1 este de 258 mp. La etajul 2 va fi amenajată sala multifuncțională și o terasă circulară ca loc de joacă exterior. Suprafața totală a etajului 2 este de 65 mp. Încălzirea se va realiza printr-un un sistem cu pardoseala radiantă şi radiatoare şi ventiloconvertoare pentru compensarea necesarului de căldură. Pentru sala multifuncţională de la etajul 2 se prevede un sistem de ventilare şi climatizare cu recuperare de căldură. De asemenea, se va instala un sistem pentru detecţia şi semnalizarea începuturilor de incendii în interiorul obiectivului, prin supravegherea tuturor spaţiilor cu detectoare automate.La exterior se va amenaja curtea pentru a fi folosită ca loc de joacă urmând să fie dotată cu echipament de joacă complex.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE