6.9 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Cum spălăm corect hainele

Sfat Expres: Cum spălăm corect hainele

Spălarea hainelor este din ce în ce mai simplă grație modernizării mașinilor de spălat. Totuși, sunt reguli ce trebuie respectate pentru a curată hainele fără a le strica. Alegerea detergenților, balsamului sau a soluției anticalcar precum și selectarea potrivită a programului de spălare sunt importante pentru a obține rufe perfect curate, dezinfectate.

Pregătirea hainelor pentru spălat

Acest proces este foarte important pentru păstrarea aspectului curat și îngrijit al hainelor. În funcție de simbolurile de pe etichetele hainelor poți găsi cel mai potrivit program al mașinii de spălat rufe. În cazul în care ai ales din greșeală alt program decât cel recomandat sau ai rătăcit un articol colorat într-o încărcătură de rufe albe, poți află soluția citind acest articol.

Ce înseamnă simbolurile de pe eticheta țesăturilor

Asigură-te că respecți întocmai instrucțiunile de pe etichetele hainelor. În cazul în care obișnuiești să scoți etichetele hainelor, pune-le într-un loc sigur pentru a le putea citi în caz de nevoie. Mai jos vei găsi cele mai comune simboluri împreună cu explicațiie acestora.


Separarea hainelor pentru mașină de spălat

În primul rând, va trebui să separi rufele întâi după culoare: cele albe de cele colorate. Apoi, trebuie separate hainele în funcție de tipul de material – care este specificat pe eticheta – și după tipul de textura (materiale fine, delicate, de cele rigide, precum prosoapele). Temperatura de spălare este iar un factor important în sortarea rufelor. Această este prezența de multe ori pe eticheta, dar te poți ghida și după sugestiile prezente în acest articol. Va trebui să ții cont și de gradul de murdărie, unele haine necesitând o spălare la temperatură mai ridicată, dar va trebui să ai grijă la eticheta cu simboluri de întreținere textile. De asemenea, intensitatea culorii va trebui luată în calcul. Nuanțele puternice de roșu sau de negru vor putea afecta culoarea altor haine în timpul spălării.


Verificarea hainelor înainte de spălat

Asigura-te că ai verificat cu atenție toate buzunarele, inclusiv cele interioare. Încheie apoi toți nasturii și fermoarele și întoarce hainele pe dos. Asta face culorile să reziste mai mult timp. Pune lenjeria sau obiectele mici precum șosetele într-un săculeț din plasă sau o husă de pernă legată la un capăt, pentru a împiedica amestecarea lor cu alte rufe. Ai grijă la hainele ce necesită atenție specială și care trebuie tratate cu o soluție pentru îndepărtat petele anterior spălării. Caută simbolurile de pe etichetele hainelor pentru a preveni orice fel de incidente și fii atent la orice semne prezente pe mașină care ar putea indică incompatibilități ale textilelor cu mașină de spălat.

Alegerea și dozarea detergentului pentru mașină de spălat

Poți calcula dozajul detergentului de rufe în funcție de cantitatea de rufe sau de gradul de murdărie ale acestora.
În funcție de culoarea rufelor și de temperatura la care se pot spală, poți folosi detergenți specializați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE