6.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovFestivalul de Film și Istorii: Eroi, lideri, modele și valori - la...

Festivalul de Film și Istorii: Eroi, lideri, modele și valori – la Râșnov

l O ediție sinceră!

Timp de 10 zile, între 20 – 29 august 2021, în Cetatea Râşnovului va avea loc ediţia a XIII-a a Festivalului de Film şi Istorii Râşnov. În 12 locații de evenimente din Râșnov, Brașov, Codlea, Hărman și Crizbav, doritorii se vor putea bucura de filme, concerte, dezbateri, teatru, cărți, școală de vară sau proiecte artistice în premieră.„Mai avem nevoie de eroi în ziua de azi? Cine sunt ei şi cum ajung în atenţia noastră? Ce îi împinge la acte de eroism? De ce pentru unii sunt criminali şi pentru alţii martiri? De ce unii sunt mai cunoscuţi ca alţii? Îi găsim în manualele şcolare, în lucrările de specialitate chiar şi în cărţile de religie, dar mai important, îi găsim oriunde (am privi) în jurul nostru. Sunt reprezentaţi în artă, au devenit surse de inspiraţie pentru muzică sau, spre bucuria noastră, mulţi au devenit şi… eroi de film!”, se arată în prezentarea evenimentului. Printre invitații speciali care vor lua parte la festival se numără Irina Margareta Nistor, Marcel Iureș, Nicu Alifantis, Vlad Ivanov, Toulouse Lautrec, Taxi, Ada Milea, istoricul Adrian Cioroianu sau sociologul Gelu Duminică.

O ediţie sinceră despre eroi, lideri, modele şi valori

La FFIR 2021 organizatorii au pregătit:
peste 60 de proiecţii de film;
18 dezbateri cu peste 60 de invitaţi speciali;
14 proiecte muzicale inedite;
8 concerte în Cetate;
3 producţii de teatru în premieră;
peste 60 de artişti implicaţi;
40 de studenţi şi liceeni;
2 lansări de carte;
1 lansare de vinil;
1 cineconcert;
expoziţii s.a.
Toate acestea vor fi găzduite la Râşnov (Cetate, Cinema Amza Pellea, Şcoala Peter Thal, Biserica Evanghelică, Centrul Schubz, Piaţa Unirii), Braşov (Bastionul Ţesătorilor), Codlea (Promenadă, Biserica Evanghelică, Casa de Cultură), Hărman (Biserica Evanghelică, Parcul central) şi Crizbav (Biserica Reformată). Un eveniment pentru Țara Bârsei.

Măsuri impuse de pandemie

„Ne pregătim intens pentru a respecta toate prevederile de siguranţă impuse de autorităţi şi lucrăm la îmbunătăţirea accesului la Cetatea Râşnov. Chiar dacă locurile vor fi limitate o să pregătim şi o infrastructură de live streaming pentru cei care nu pot ajunge. Programul final va fi publicat în perioada următoare pe www.ffir.ro şi canalele social media”, spun organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE