10 C
Braşov
AcasăStiri BrasovAlt cutremur la Primărie: Șeful grupului consilierilor USRPLUS din CL Brașov...

Alt cutremur la Primărie: Șeful grupului consilierilor USRPLUS din CL Brașov a demisionat

l „În spațiul privat, înjur pe cine vreau eu!”

Nelu Corbu, șeful grupului de consilieri locali ai USRPLUS a demisionat ieri din poziția de consilier local al municipiului Brașov. Se pare că Nelu Corbu a fost înregistrat într-o conversație privată cu o persoană care nu este membru de partid și în care folosea cuvinte nu tocmai „ortodoxe” la adresa primarului Allen Coliban și a viceprimarului Flavia Boghiu. Cei doi lideri USRPLUS ai administrației locale brașovene au primit transcrierea sau înregistrarea și au aflat (ascultat) opiniile emise (în timpul conversației private) de șeful consilierilor locali ai aceluiași partid – practic mâna lor dreaptă în Consiliul Local-și au solicitat un punct de vedere „acuzatului”.
Vineri a urmat o „discuție” la nivel de organizație de partid (președintele USR PLUS Alexandra Coliban, primarul Allen Coliban și un moderator din partid), în timpul căreia Nelu Corbu a recunoscut „spusele”. Ca urmare, ieri acesta a demisionat (sau a fost somat să-și prezinte demisia) din funcția de consilier local. Corbu a confirmat pentru Monitorul Expres toate informațiile, susținând în același timp că actuala conducere a administrației Brașovului „este oricum cea mai bună variantă posibilă, după mulți ani în care primăria a fost condusă prost de George Scripcaru”. Nelu Corbu susține că „într-o discuție privată poate să emită păreri personale oricine, despre oricine și oricine poate să înjure pe oricine”. Întrebat dacă va demisiona și din USRPLUS, fostul consilier local a declarat „Spre deosebire de mulți alții, eu încă am glanda rușinii. Este un gest de onoare. După ce am spus ce am spus, nu mai pot să mă uit în ochii colegilor mei de partid. Eu cred în această mișcare politică (USRPLUS n.r), am făcut multe pentru brașoveni, mai ales pentru cei din Tractorul, dar acum am dat puțin crucea jos, pentru că devenise prea grea”. La închiderea ediției: Nelu Corbu a demisionat și din USR.

Acum 9 luni a fost primul pe lista consilierilor propusă de USRPLUS

Nelu Corbu a fost primul pe lista de consilieri locali depusă de USR la alegerile locale de anul trecut. Gurile rele spun că ar fi așteptat un post de viceprimar, pe care însă nu l-a primit pentru că a fost preferată Flavia Boghiu. În timpul negocierii pozițiilor pe listele electorale între USR și PLUS în județul Brașov, Corbu a fost unul dintre cei mai implicați activiști, astfel încât USR a obținut un raport de aproximativ 3:1 față de PLUS pe acele liste. Demisionarul s-a remarcat în ultimii ani (înainte de a fi ales drept consilier local) prin poziția constantă de „militant” pentru calitatea vieții locuitorilor din cartierul Tractorul, în special zona Isaran. De la situația asfaltărilor sau toaletarea copacilor, până la solicitarea de a se construi parcări (una rezolvată recent prin identificarea unui spațiu al primăriei în zona Rulmentul-Lux Divina unde s-a amenajat o parcare pentru locuitorii din cartier) sau obligarea dezvoltatorilor imobiliari să curețe/spele (sub amenințarea amenzii de la Poliția Locală) anvelopele camioanelor atunci când intră de pe șantier pe domeniul public. Câteva dintre problemele ridicate de Nelu Corbu-cetățeanul au ajuns, în ultimele 9 luni, realizările lui Nelu Corbu-consilierul local.

Va fi înlocuit de un membru USR în vârstă de 38 de ani

După această demisie, noul șef al grupului URSPLUS din Consiliul Local Brașov este avocata Beatrice Moraru, care a intrat în CL pe listele PLUS. Următorul pe lista de candidați USRPLUS la Consiliul Local și care îi va lua locul lui Nelu Corbu este Gabriel Munteanu (USR) în vârstă de 38 de ani. În campania electorală, Munteanu declara că: „Îmi doresc să fiu parte a unei viziuni clare de dezvoltare și încurajare a ecoturismului în zona metropolitană a Brașovului. Pe de altă parte, sunt interesat de realizarea unui nou PUG care să aducă Brașovul mai aproape de ideea de “oraș al cetățenilor și de susținerea educației, a tuturor școlilor din oraș prin programe specifice adaptate fiecărei unități în parte”.

Comunicatul USRPLUS, venit aseară la redacție:

Ioan Corbu și-a depus astăzi demisia din calitatea de membru USR PLUS și din cea de Consilier Local al Municipiului Brașov.
În ultimele luni, Ioan Corbu s-a îndepărtat tot mai mult de grupul consilierilor locali USR PLUS din Municipiul Brașov și de misiunea USR PLUS ca partid ce și-a asumat schimbarea modului în care se face politică și administrație publică.
Ioan Corbu și-a asumat greșelile făcute, iar printr-un act unilateral a decis să-și depună demisia din toate funcțiile și calitățile politice.
Conducerea USR PLUS regretă această situație, dar o consideră în același timp un test de maturitate politică a organizației, care trebuie trecut cu brio.
USR PLUS reafirmă că această construcție politică s-a format pornind de la principii și valori de la care nu se va abdica, principii și valori care-i unesc pe toți membrii săi.
Primul supleant pe lista consilierilor locali USR PLUS este Gabriel Munteanu. Vor fi demarate procedurile pentru validarea acestuia și, ulterior, pentru depunerea jurământului și asumarea funcției.
Noul lider al grupului consilierilor USR PLUS din Consliul Local Braşov este avocata Beatrice Moraru.
3 august 2021
Biroul Local USR PLUS Municipiul Braşov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local