10 C
Braşov
AcasăStiri BrasovRăspunsul „aliatului” / Viceprimarul Sebastian Rusu: unii au mai multă experiență,...

Răspunsul „aliatului” / Viceprimarul Sebastian Rusu: unii au mai multă experiență, alții mai puțină

l Au fost demiși oameni din subordinea mea fără să fiu consultat

Viceprimarul Sebastian Rusu a comentat ieri atacul venit săptămâna trecută de la un reprezentant important al USRPLUS Brașov. Proaspăt întors din concediu, Rusu a explicat de ce Brașovul nu mai pare așa curat cum era pe vremea colegului lui de partid, George Scripcaru. Viceprimarul susține că totul vine de la faptul că primăria nu are de luni bune un director tehnic, după ce cel care câștigase poziția a lucrat 6 săptămâni după care și-a dat demisia. Rusu spune că fostul director tehnic a fost supus la presiuni din partea consilierilor, a aparatului primăriei iar acum aceste presiuni și probleme ajung la el, pentru că nu mai există un director tehnic.
„Director tehnic am avut de fapt doar o lună și jumătate. La presiunile conducerii primăriei nu a putut să rămână, s-a simțit între ciocan și nicovală. Practic nu avem nici un filtru. A trebuit să ne organizăm pentru a putea face față, dar sper că putem avea pe cineva în această funcție importantă. De altfel, șefului Serviciu Străzi nu i-a mai fost prelungită funcția prin dispoziție de primar, fără vreun motiv anume. În plus, deși Direcția Tehnică este în subordinea mea, un alt consilier de la Străzi, domnul Drăgoi, a fost demis fără știrea mea, de la niște păreri în ceea ce privește lucrările derulate pe strada Mureșenilor. Avem 3 persoane care urmează să se pensioneze și sunt posturi scoase la concurs, dar deja avem 2 oameni in minus, cu toate acestea încercăm să ne facem treaba și să suplinim aceste lipsuri. Lucrurile merg acum într-o direcție bună și se lucrează la asfaltări, marcaje”, a explicat Rusu.

Tensiuni în primărie?

Rusu spune că , din cauza consilierilor primarului, în Primărie nu știe stânga ce face dreapta iar prioritizarea activităților angajaților nu poate fi făcută corect dacă oamenii primesc sarcini din 2-3 direcții diferite.
„Sunt diverși consilieri de la Cabinetul Primarului, care se duc și le dau dispoziții angajaților din Primărie, dar de multe ori ne călcăm reciproc pe picioare, angajații primesc ordine din trei locuri și pur și simplu nu știu ce să facă mai întâi, astfel că lucrurile sunt făcute de multe ori cu întârziere. Lucrurile trebuie să funcționeze fluent, să măsurăm performanța fiecăruia, să nu ne grăbim să facem afirmații, să aruncăm tot felul de apelative la adresa funcționarilor publici. Să înțelegem un lucru, ești consilier personal, vii din domeniul privat, dar aici vorbim de administrație publică și ne ghidăm și după anumite norme legislative. Desigur trebuie să existe performanță, însă toți trebuie să ne adaptăm. Managementul Primăriei este unul nou, funcționarii, unii vechi, alții noi, trebuie să începem să ne cunoaștem, să nu avem idei preconcepute și să colaborăm. Fiecare om trebuie capacitat să facă lucrurile pe care trebuie să le facă. Până acum, tot cu aceeași oameni Brașovul a reușit să fie în frunte, să fie un oraș curat, cu străzi reparate și să fie dat exemplu. Trebuie să ne motivăm, să nu ne mai încurcăm unii cu alții, să vedem fiecare consilier ce atribuții are, să respectăm o ierarhie, că nici un funcționar nu mai înțelege ce trebuie să facă, dacă primește ordine din 3 locuri ”, a dezvăluit Rusu. „Nu văd de ce acum încearcă cineva să inducă alte lucruri, să se inducă diverse stări emoționale și să se pună presiune pe angajații din primărie. Curățenie se face cu aceeași operatori cu care s-a făcut și până acum și Brașovul era lăudat că este curat. Nu văd de ce ar fi o problemă. A veni și a da încontinuu în angajați și a acuza că sunt incompetenți, a acuza diverse interese, că mafia, au creat o situație tensionată în Primărie și nimeni nu poate lucra la o capacitate optimă în astfel de condiții”, a mai comentat viceprimarul Brașovului.
Nu putem tăia un copac fără aprobarea ProPark. Dar dacă unul se rupe și produce daune, primăria e responsabilă.
Rusu a adus în discuție și problema spațiilor verzi, iar explicația a fost foarte simplă : a plouat mult, nu se putea cosi pe ploaie, iarba udă nu poate fi tăiată. Însă în ceea ce privește toaletarea arborilor, situația pare să fie mai complicată. Primăria a încheiat un parteneriat cu Fundația Pro Park, care își dă girul pentru orice lucrare executată la acest capitol, însă, după cum a spus viceprimarul, fundația nu răspunde sub nici o formă dacă decizia nu a fost optimă, ci tot municipalitatea este responsabilă. „Avem o serie de cereri pentru toaletări de pomi sau chiar tăierea unor pomi care reprezintă un pericol. Aceste lucruri nu se pot face fără acordul acestei fundații care vine peste decizia funcționarilor de specialitate ai primăriei. Am avut însă situații la ultima furtună când unii pomi au pus probleme, însă în cazul în care fundația nu își dă acceptul pentru tăierea unui pom, iar acesta produce ulterior pagube, doar Primăria este responsabilă. Ar trebui o asumare.Unii își dau cu părerea și impun, dar nu își asumă. Nu își dorește nimeni să taie copaci fără motiv, dar sunt zone unde sunt probleme”, a explicat viceprimarul.
Pe un ton foarte împăciuitor, Rusu a declarat că partenerii de alianță din USR sunt mai noi și mai au unele lucruri de învățat și tocmai de aceea această alianță trebuie să continue prin fair-play, pentru că Brașovul are mare nevoie proiecte de dezvoltare și lucruri concrete. „Sunt lucruri pe care cu toții trebuie să le învățăm. Trebuie să înțelegem că doar împreună putem face ceva pentru brașoveni. Alianța înseamnă fair-play. Am primit votul brașovenilor pentru a face treabă și nu pentru a ne arăta unii pe alții cu degetul. Voi avea o discuție și la nivel politic cu șefa USR Brașov, pentru că nici primarul și nici viceprimarul nu au funcții de conducere în USR și să vedem de ce a apărut acest atac, care nu-și avea rolul”

1 COMENTARIU

  1. „Pe un ton foarte împăciuitor, ”
    Le este teama de opoziție. Rusu se vrea primar! Are apucaturile lui Scripcaru.
    USR sa faca alianta cu PSD, au majoritate, si liberalii aut. Liberalii dati afara din toate functiile, pusi politic. 30 de ani de guvernare locala le ajunge! Oricum nu mai este diferenta ideologica intre partide!
    Destructurati mafia liberala si Rusu va fi pe nicăieri!
    Domn primar Coliban, fii inteligent!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local