6.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovZiua Imnului Național - cu steag nou pe Tâmpa, fanfară și cor

Ziua Imnului Național – cu steag nou pe Tâmpa, fanfară și cor

Ziua Imnului Naţional va beneficia azi de două evenimente în municipiul Braşovul. Unul dintre ele, anunţat de fostul ranger al Rezervaţiei Muntele Tâmpa, va fi marcat prin arborarea unui nou steag tricolor pe Tâmpa şi de intonarea imnului de către Fanfara Academiei Forțelor Aeriene Henri Coanda și Corul Jandarmeriei Brașov. Evenimentul va avea loc de la ora 13.30, în prezenţa reprezentanţilor Primăriei Braşov şi a celor de la Agenția Metropolitană Braşov, fostă administrator al rezervaţiei.
Cel de al doilea eveniment este cel „clasic”, care va avea loc de la ora 10.30, în Piaţa Tricolorului, din faţa clădirii Modarom.
Ziua imnului naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998, care prevede că această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de către celelalte instituţii ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.
Tot în anul 1998, în cadrul manifestărilor prilejuite de împlinirea unui secol şi jumătate de la Revoluţia română din anul 1848, Banca Naţională a României (BNR) a pus în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 29 iulie 1998, Ziua imnului naţional, simbol al unităţii Revoluţiei române din anul 1848, două monede din aur cu valori nominale de 500 lei şi 1.000 lei, dedicate acestei aniversări, potrivit Circularei nr. 12/1998 emise de BNR.La originea imnului naţional al României se află poemul patriotic „Un răsunet’’, scris de Andrei Mureşanu şi publicat pentru prima dată în numărul 25 din 21 iunie 1848 al suplimentului „Foaie pentru minte, inimă şi literatură’’, pe o melodie culeasă de Anton Pann.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE