6.9 C
Braşov
AcasăSportTokyo 2020: Aur pentru România! Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş sunt...

Tokyo 2020: Aur pentru România! Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş sunt campioane olimpice la dublu vâsle feminin

l Ancuța Bodnar și Simona Radiș au readus canotajul românesc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului

Echipajul de dublu vâsle feminin, format din Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, a câştigat medalia de aur la canotaj, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Este a doua medalie pentru delegaţia României, după argintul obţinut de Ana Maria Popescu la spadă. Echipajul de patru rame masculin, format din Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari, a obţinut argintul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Româncele au făcut o cursă fenomenală şi au terminat cu timpul de 6:41.03. Locul doi a revenit Noii Zeelande (6:44.82), iar pe trei s-a clasat Olanda (6:45.73). România a reuşit astfel prima medalie de aur la JO, a doua a delegaţiei, după cea de argint obţinută de Ana Maria Popescu la spadă.În schimb, Iuliana Buhuş şi Adriana Ailincăi, componentele echipajului României în proba de dublu rame feminin, au ratat calificarea în finală. Cele două s-au clasat pe locul 4.

România, în finală la opt rame cu cârmaci feminin

România a obţinut calificarea în finala probei opt rame cu cârmaci feminin. Echipajul ţării noastre s-a clasat pe primul loc în recalificări, cu timpul 5:52.99.
Finala este programată vineri, de la ora 4:50, iar pentru medalii, pe lângă România, se vor mai duela Noua Zeelandă, SUA, Australia, Canada, China.
Echipajul României la opt rame cu cârmaci feminin este format din: Maria Magdalena Rusu, Viviana Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea.
La proba de opt rame cu cârmaci masculin, echipajul României a ratat calificarea în finala. Canotorii noştri s-au clasat pe ultimul loc în recalificări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE