6.9 C
Braşov
AcasăNationalSpitalul modular de la Piatra Neamț, construit de Asociația Dăruiește Viață, este...

Spitalul modular de la Piatra Neamț, construit de Asociația Dăruiește Viață, este gata! – „Le spunem autorităților: Uite, așa se face!”

Spitalul modular cu 17 paturi de Terapie Intensivă care va înlocui secția ATI de la Piatra Neamț, distrusă în incendiul din noiembrie anul trecut, în care au murit 10 pacienți COVID, este finalizat și a fost predat de „Asociația Dăruiește Viață” spitalului județean. Spitalul a costat 2,7 milioane de euro și a fost construit din donații și sponsorizări. Strângerea de fonduri a început în decembrie 2020, după incendiu.
„Asociația Dăruiește Viață construiește pentru prima dată ceva de la zero în Moldova. Este un spital la standarde europene. Este un spital care poate funcționa pe o perioadă de 5-10 ani, dacă este bine întreținut. Vrem foarte mult să arătăm cum se fac lucrurile în România, le spunem autorităților: Uite, așa se face! Sperăm să fie un început al schimbării sistemului medical românesc”, a declarat Carmen Uscatu, președintele și fondatoarea Asociației Dăruiește Viață, potrivit HotNews.ro.
„Arată ca un spital adevărat înăuntru, chiar dacă este un spital modular. Trăim într-o țară unde e greu să crezi că se pot face lucruri repede și bine”, spune Oana Gheorghiu, co-fondatoarea și vicepreședintele Asociației Dăruiește Viață.
Spitalul modular ATI de la Piatra Neamț este al doilea Spital Modular ridicat de Dăruiește Viață, după Spitalul Modular 1 Elias (38 paturi pentru pacienții cu COVID-19) care funcționează în acest moment la capacitate maximă.
Proiectul a însemnat o investiție de aproximativ 2,7 milioane de euro, fonduri strânse din donații și sponsorizări, atât prin implicarea comunității locale, cât și prin campania „Împreună pentru Moldova”, o campanie cu vizibilitate națională.
Spitalul Modular Piatra Neamț are:
– 17 paturi de Terapie Intensivă, grupate în 3 saloane și o rezervă de tip izolator
– Centrală de tratare a aerului (asigură controlul calității, umidității și temperaturii aerului, precum și diferența de presiune între zonele roșii și verzi, pentru a preveni răspândirea virusurilor și protejarea personalului)
– Platformă gaze medicale
– Circuite diferite (pentru intrarea și ieșirea din zona ATI)
– Sistem control acces pe bază de cartelă și buton no touch
– Sistem alertă în caz de incendiu
– Sistem apel nurse call
Instalație decontaminare apă menajeră

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE