8.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovÎn premieră, și teatru și film! Luni începe „Săptămâna Comediei“ la Brașov

În premieră, și teatru și film! Luni începe „Săptămâna Comediei“ la Brașov

l La Teatrul Sică Alexandrescu și la Bastionul Țesătorilor

„Săptămâna Comediei” este primul proiect cultural cofinanțat de Primăria Brașov din cele 23 de evenimente care au obținut în total 1,8 milioane lei de la bugetul local. Săptămâna Comediei vine cu mai multe noutăți la această ediție, cea de-a opta. Astfel, evenimentul se va desfășura sub forma unei competiții, în care sunt înscrise 5 dintre cele 7 piese jucate în cadrul evenimentului. În plus, festivalul aduce mai multe activități, pe lângă teatru: în fiecare seară, la Bastionul Țesătorilor, publicul se va putea bucura de filme de comedie clasice, începând cu ora 21.30, iar sâmbătă și duminică, de la ora 10.30, cei mici vor avea parte, tot la Bastionul Țesătorilor, de două spectacole de teatru pentru copii. Intrarea la seara de film și la teatrul pentru copii este gratuită.
,,Începând cu ediția din acest an, festivalul are două secțiuni: secțiunea de teatru și cea de film. O altă noutate este că secțiunea de teatru este competițională, avem cinci spectacole în competiția secțiunii. Sunt piese selectate după anumite criterii – premiere în Brașov și cu producția în ultimii doi ani. Sunt piese de la companii importante de teatru din București, de la Teatrul Nottara, Teatrul de Comedie, Teatrul Național București, Teatrul Act, Teatrul Grivița 53. Sunt și două piese în afara competiției, o piesă de la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov, și închidem festivalul cu seara de gală de decernare a premiilor și cu muzicalul Familia Adams, un spectacol eveniment pentru Brașov. De la început am avut această viziune, ca festivalul să fie o sărbătoare a orașului și anul acesta am prins și noi curaj și avem această secțiune nouă de film, care se va desfășura la Bastionul artiștilor în fiecare seară de la 21.30, cu intrare gratuită, iar pe viitor, da, ne dorim să adăugăm și o secțiune de muzică și o secțiune de stand-up comedy – mai ales că noi avem experiență, am organizat în Brașov Festivalul de Stand-Up Comedy, «Stand-Up Fest»- și vrem cumva să devină o parte din Săptămâna Comediei și, la fel, ne-am dori să avem și o secțiune de teatru de stradă. Până în acest moment, avem deja un spectacol sold-out, «Doi pe o bancă», de la Teatrul de Comedie, iar în maxim o zi, pentru că mai sunt foarte puține bilete, undeva la 5-6 bilete, la «Noii infractori», de la Teatrul Național din București, și «Dragostea durează trei ani», de la Teatrul Grivița. Oricum, noi sperăm că până la începerea evenimentului, toate spectacolele vor fi sold-out, mai ales că în acest an am fost nevoiți să jucăm doar cu 70 la sută din capacitatea sălii Teatrului Sică Alexandrescu”, a precizat Marian Gîlea, directorul Asociației Culturale Fanzin, organizatorul festivalului.
Referitor la latura competițională a festivalului, un juriu de profesioniști în arta dramaturgică vor acorda 5 premii: Cel mai bun Actor, Cea mai bună Actriță, Premiul pentru Regie, Cel mai bun Spectacol și Premiul Special al Juriului.
Cele 5 spectacole de teatru aflate în compețitie sunt:
– Noii infractori – spectacol prezentat de Teatrul Național București;
– Doi pe o bancă – spectacol prezentat de Teatrul de Comedie;
– Thailanda – spectacol prezentat de Teatrul Nottara București;
– Dragostea durează 3 ani sau Mega petrecere de divorț – spectacol prezentat de Grivița 53;
– Rosto – spectacol prezentat de Teatrul Act București.
Juriul este format din criticii de teatru Ion Parhon și Maria Zărnescu, și Dan Cogălniceanu, directorul teatrului Sică Alexandrescu din Brașov, gazdă a festivalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE