10 C
Braşov
AcasăCititori(P) 3 destinații estivale din Turcia cu deschidere la Marea Egee

(P) 3 destinații estivale din Turcia cu deschidere la Marea Egee

Te întrebi dacă Turcia ar putea fi locul potrivit pentru vacanța de vară? Ei bine, iată câteva destinații de pe coasta Mării Egee care îți vor trezi cu siguranță interesul. Acestea atrag anual milioane de turiști aflați în căutarea unor experiențe estivale de excepție.

Bodrum

Dacă te atrage ideea unei vacanțe pe litoralul turcesc, poți profita de numeroasele oferte pentru Bodrum de la agențiile de turism și pregătește-te pentru o experiență de neuitat. Plajele din Bodrum, in special Gumbet si Bitez, se numără printre principalele atracții pentru turiștii aflați în căutarea de locuri perfecte pentru sporturi acvatice, dar si pentru familiile care își doresc sa se relaxeze în zone cu ape putin adanci.

Dincolo de zone precum Turkbuku si Yalikavak, unde rafinamentul este cuvântul de ordine, sau Gumusluk și Gundogan, unde găsești spațiul perfect pentru relaxare, turiștii care preferă călătoriile centrate pe istoria și cultura locurilor pe care le vizitează au plăcerea de a descoperi în Bodrum una dintre cele 7 minuni ale lumii antice. Ruinele Mausoleului din Halicarnas este doar una dintre atracțiile turistice principale ale regiunii.

Cesme

Stațiune din Izmir, de o frumusețe naturală excepțională, cu numeroase plaje înconjurate de apele Mării Egee, Cesme este destinația ideală pentru cei care apreciază puterea vindecătoare a apelor termale și plajele cu nisip auriu. Numele regiunii înseamnă izvor sau fântână, însă stațiunile termale nu transformă zona într-un spațiu rezervat numai celor aflați în căutare de relaxare și tratament pentru diverse afecțiuni.

Satele pescărești pe care le poți descoperi în drum spre Cesme au un farmec aparte, iar dacă ești amator de sporturi acvatice, la numai 10 km de stațiune găsești unul dintre cele mai potrivite locuri pentru windsurfing din țară. Dacă vacanța ideală în opinia ta include și nopți pierdute prin cluburi, viața de noapte din această stațiune este una efervescentă.

Marmaris

Oraș de coastă din sud-vestul Turciei, Marmaris este una dintre cele mai căutate destinații turistice estivale turcești, întrucât îmbină atracții turistice precum minunile naturale protejate de UNESCO sau ruine și elemente arhitecturale antice, cu zone în care te poți bucura proprietățile terapeutice ale apelor termale și plaje cu caracteristici deosebite.

Pentru cei pasionați de istoria și cultura regiunilor pe care le vizitează, cele mai interesante atracții turistice sunt: Castelul Marmaris, restaurant în epoca lui Alexandru cel Mare, ruinele de la Knidos, statuia Afroditei și teatrul antic.

În schimb, dacă ești mai degrabă atras de frumusețile naturale, poți începe cu o vizită în zona plajei Cleopatra, împânzită cu măslini și pini. Se spune că nisipul din regiune a fost adus de către Marc Antoniu tocmai din Egipt, drept cadou pentru Cleopatra. Pamukkale este o altă atracție deosebită pentru cei care preferă să descopere minunile naturii. Zonă protejată de UNESCO, acest “castel de bumbac” a luat naștere grație calcarului depozitat în urma activității izvoarelor termale.

Dacă ai auzit de faimoasele țestoase Caretta Caretta, cu siguranță vei dori să faci o vizită pe plaja Iztuzu, unde acestea își depun ouăle. Apa din împrejurimile plajei Iztuzu are o caracteristică deosebită, fiind dulce în anumite zone și sărată în altele, în funcție de proveniența acesteia.

Fie că alegi Bodrum, Cesme sau Marmaris ca destinație pentru următorul concediu, important este să reții că Turcia ascunde și alte bijuterii turistice estivale, care abia așteaptă să fie descoperite și explorate. Rezervă-ți din timp cazarea și transportul și fă-ți bagajele cu simț de răspundere, astfel încât să te poți bucura de tot ce înseamnă litoralul turcesc odată ajuns la destinație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local