10 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCJ Brașov schimbă organigramele: Cum au ajuns angajații de la Patinoarul...

CJ Brașov schimbă organigramele: Cum au ajuns angajații de la Patinoarul Olimpia să lucreze la Protecția Plantelor?

l Au grijă de chiller sau de ambrozia de pe marginea drumului?

Firma de ”afaceri” a Consiliului Județean, Consilprest SRL, este de mulți ani în poziție (nerecunoscută oficial) de faliment. Firma a „administrat” fosta cantină a PCR de lângă sediul Consiliului Judetean-sub formă de bistro / restaurant și Complexul Sportiv „Olimpia” (terenuri de tenis și patinoar). Din cauza rezultatelor financiare dezastruoase, consilierii județeni au solicitat recent trecerea societății patronate de Consiliul Județean Brașov în insolvență.
Societatea avea luna trecută datorii de 712.000 lei, la ANAF, de 81.000 de lei, la furnizorii de utilități, de 368.000, la CJ Brașov (în urma unui proces pierdut de Consilprest ) și alte 6.000 de lei, redevenţa pentru administrarea Bazei Olimpia.

Conform consilierului județean PNL Ciprian Sterpu, activitatea de la „Bistro” e clar că va fi oprită: „Prognoza este că, într-un an sau doi, societatea se va închide. Probabil că activitatea de catering şi cea de alimentaţie publică de la Bistro 2003 se va opri. Nu pot spune exact dacă acest lucru este prevăzut pentru data de 1 iulie sau 1 august, dar, cu siguranţă, în continuare, această activitate va fi oprită. Acolo se doreşte mutarea unor structuri aflate în subordinea Consiliului Judeţean Braşov şi care acum funcţionează în spaţii închiriate”. În acest context, ce se întâmplă oare cu cei 6-7 angajați de la Baza Olimpia, cei care se ocupau de patinoar iarna și de terenurile de tenis vara? Consiliul Județean Brașov va avea grijă de ei!

Serviciul Public Județean de Protecție a Plantelor Brașov va avea în grijă și patinoarul Olimpia

Conform referatului de solicitare a aprobării noii organigrame a Serviciul Public Județean de Protecție a Plantelor Brașov, la tăiatul frunzelor (de pe marginea drumurilor județene) mai este nevoie de încă 6 oameni cu „funcții de execuție”: doi inspectori, un referent și 3 muncitori. Retoric analizând, oare câți oameni de „execuție” rezultă din descrierea acestor poziții ? Din cei 6 lucrători solicitați în noua organigramă, 5 vor fi angajați la noul „Compartiment Administrare și Exploatare” al serviciului de Protecție a Plantelor , entitate care se va ocupa (conform referatului de solicitare) strict de „administrarea și exploatarea terenului proprietatea Consiliului Județean Brașov, localizat pe strada George Coșbuc nr. 2” (exact locația complexului Olimpia). De notat este faptul că referatul de solicitare a înființării „Compartimentului de Administrare și Exploatare” care să se ocupe de baza Olimpia vine chiar de la Serviciul de Protecția Plantelor. Se poate considera că, după ce toate drumurile județene au cordoane vegetale, toți copacii din județ sunt sănătoși tun, fânețele nu au nicio problemă iar ambrozia a fost eradicată de pe tot teritoriul de care are grijă serviciul, a venit momentul să se treacă la nivelul următor, întreținerea și managementul Patinoarului Olimpia și a terenurilor de tenis din aceeași locație. Adevărul este că acele poziții „de execuție” de la patinoar nu ar fi putut fi puse în subordinea Bibliotecii Județene George Barițiu sau pe la vreun spital din subordinea Consiliului Județean. Astfel încât se explică modul în care patinoarul și terenurile de tenis au ajuns la categoria „plante”. Conform referatului în care se solicită aprobarea schimbării (prin adăugire) organigramei, statului de funcții și Regulamentului de Organizare și Funcționare pentru Serviciul Public Județean de Protecție a Plantelor Brașov, pentru cele 6 poziții noi „se vor organiza concursuri, în conformitate cu prevederile legale”. Iar bugetul Serviciului va fi crescut cu sumele necesare acoperirii salariilor noilor angajați. Astfel, complexul Olimpia va trece de la o firmă proprietate a Consiliului Județean (care a dus „afacerea” în faliment), direct la Consiliul Județean, pe bani publici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române