10 C
Braşov
AcasăComunicatePoliția Brașov: Pedalează în siguranță! - reguli pentru bicicliști -

Poliția Brașov: Pedalează în siguranță! – reguli pentru bicicliști –

Bicicleta a fost și rămâne un mijloc de deplasare ieftin, comod și accesibil în același timp. Tocmai de aceea, pe zi ce trece, numărul bicicliștilor este în continuă creștere. Pentru siguranța deplasării, aceștia trebuie să cunoască aproape tot atâtea reguli de circulație ca un conducător auto și bineînțeles să nu se abată de la respectarea lor. Conducerea unui astfel de vehicul este, prin urmare, un act de mare responsabilitate față de siguranța circulației și ocrotirea propriei vieți, mai cu seamă în condițiile actuale, când traficul rutier se intensifică necontenit.

O coliziune ușoară a unei biciclete cu un alt vehicul de tonaj superior poate avea urmări grave uneori pentru cel care o conduce.

Deși, Poliția Brașov a atras atenția de nenumărate ori asupra importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație de către conducătorii de biciclete, sunt înregistrate frecvent accidente cu implicarea acestor participanți la traficul rutier.

Astfel, pentru a circula în siguranță:
• Bicicleta trebuie condusă pe partea dreaptă a drumurilor publice, cât mai aproape de bordură sau acostament. Acolo unde există piste speciale pentru biciclete, conducătorii acestora le vor folosi obligatoriu.
– Asigurați-vă temeinic la schimbarea direcției de mers și semnalizați din timp intenția de a vira. Semnalizarea se efectuează cu cel puțin 50 m în localități, respectiv 100 m în afară, înainte de efectuarea manevrei.
– Pentru a putea fi observați de ceilalți participanți la trafic trebuie să purtați îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă.
– Respectați cu strictețe regulile de prioritate și semnificația semnalelor luminoase ale semafoarelor. Evitați permanent deplasarea în ,,zig-zag” printre autovehicule.
– Nu vă dovediți priceperea de biciclist prin ,,cascadorii”, puneți în pericol siguranța dumneavoastră sau a celorlalți participanți la trafic.
– Dacă ați consumat băuturi alcoolice renunțați să conduceți bicicleta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local