6.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovÎn jur de 100 de râşnoveni au acuzat dureri abdominale şi vărsături....

În jur de 100 de râşnoveni au acuzat dureri abdominale şi vărsături. Recomandările DSP

Autor: M.P.

În jur de 100 de persoane din Râşnov s-au prezentat în ultima perioadă la medicul de familie sau la centrul de permanenţă medicală din Râşnov, acuzând dureri abdominale, greţuri, vărsături şi uneori febră, frisoane şi diaree. Deşi în niciunul dintre cazuri nu a fost nevoie de internare, informaţiile au ajuns şi la Direcţia de Sănătate Publică Braşov (DSP) care investighează acum posibilele cauze. Reprezentanţii DSP suspectează prezenţa unui virus în comunitate, însă spitalelor li s-a transmis ca în cazul în care primesc pacienții din Râşnov cu astfel de simptome, să ia probe pentru laborator.
Pentru a elimina orice suspiciune legată de calitatea apei potabile, după ploile din ultima perioadă, miercuri au fost preluate de la Râşnov şi probe din apa de la robinet. Aceste probe sunt în curs de analiză în laboratoarele DSP şi ale Institutului Naţional de Sănătate Publică, rezultatele urmând să apară pe parcursul acestei zile. Cele mai recente analize ale apei potabile de la Râşnov au fost realizate în urmă cu mai mult de două săptămâni, pe data de 5 iulie, când rezultatul de laborator nu a arătat nicio problemă.
Totuşi, având în vedere problemele care au apărut şi că încă există o verificare în curs, reprezentanții DSP Braşov le recomandă râşnovenilor să consume apă îmbuteliată, până la apariţia rezultatelor celor mai recente probe. Cei care vor să consume totuşi apa de la robinet, trebuie să o fiarbă. De asemenea, recomandarea DSP este ca alimentele să respecte toate regulile de igienă înainte de a fi consumate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE