8.9 C
Braşov
AcasăSportFOTBAL – ECHIPA NAȚIONALĂ: După 57 de ani

FOTBAL – ECHIPA NAȚIONALĂ: După 57 de ani

l Echipa de fotbal a României revine azi la Olimpiadă, ultima participare fiind în 1964, tot la Tokyo. Meciul începe la 14.00, ora României

România revine în competiția de fotbal de la Jocurile Olimpice după 57 ani, în 1964 competiția fiind găzduită tot de Tokyo.
FIFA a delegat o brigadă din Uruguay pentru meciul de debut al „tokyotricolorilor” la Jocurile Olimpice (ora 14.00, ora României). Împotriva Hondurasului, reprezentativă pregătită de uruguayanul Miguel Falero, va fi la centru uruguayanul Leodan Gonzalez (38 ani – foto), iar arbitri asistenți au fost delegați Nicolas Taran și Richard Trinidad. Meciul împotriva echipei din zona CONCACAF îl va avea în postura de al patrulea arbitru, din Statele Unite ale Americii, pe Ismail Elfath.
Miercuri, la Kashima Stadium, arena unde „tricolorii” vor întâlni Honduras, în fața jurnaliștilor au fost prezenți selecționerul Mirel Rădoi și Marco Dulca. Organizatorii Jocurilor Olimpice au decis ca obișnuitele conferințe de presă să nu se organizeze în preziua fiecărui meci din grupă, așa cum suntem obișnuiți în toate celelalte competiții cu format de grupă, ci doar înainte de startul primului meci din grupă.
„Va trebui să alternăm momentele când facem presing și când ne retragem, pentru că e o temperatură diferită, o umiditate mult mai mare, iar jucătorii nu sunt la cel mai înalt nivel de pregătire, firește. Totuși, așa a fost și înainte de EURO U21 din 2019, am fost echipa cu cele mai puține zile de pregătire și cel mai mic coeficient UEFA și am devenit surpriza competiției. Sper să se întâmple la fel. Honduras are jucători foarte creativi de la mijloc în sus, dinamici. În ultima treime încearcă să creeze ocazii doar prin calitatea fotbaliștilor, fără automatisme și principii. Caută un-doi-uri sau șuturi, situații de unu contra unu pentru dribling. În plus, ce face Honduras și e important pentru orice echipă, termină foarte repede orice acțiune. E un lucru de învățat pentru că, dacă pierzi mingea și acțiunea nu e terminată, riști să fii prins de adversar”, a declarat selecționerul Mirel Rădoi.

„Coreea de Sud favorită, ne luptăm pentru locul secund”

Tehnicianul de 40 de ani crede că favoriți la primul loc în grupă sunt jucătorii din Coreea de Sud, pentru că au avut nevoie de mai puțin timp să se adapteze la fusul orar, cunosc particularitățile zonei unde sejoacă și formează un lot foarte competitiv și puternic.
„Celelalte trei echipe cred că ne vom lupta pentru poziția secundă în grupă. Practic, cine câștigă în meciul Honduras-România are foarte mari șanse să termine pe locul 2 în grupă. Dar Noua Zeelandă poate fi marea surpriză, se cunosc foarte puține informații despre această echipă, în platforma de monitorizare video există doar două partide amicale disputate de ei, iar din acele partide doar un jucător e în lotul de aici”, a precizat Rădoi.

Ar fi vrut măcar o plimbare în Tokyo

„E o presiune care trebuie să recunoşti că nu e deloc plăcută, să stai tot timpul închis în hotel, să faci zilnic teste. Dar ne-am obişnuit deja în ultimii 2 ani. Poate cu rămânerea doar în hotel nu eram chiar obişnuiţi, ne-am fi dorit măcar o plimbare, dar ne gândim doar la meciul de mâine, ne adaptăm”, a declarat fotbalistul Marco Dulca la conferinţa de presă premergătoare partidei cu Honduras de joi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE