13 C
Braşov
AcasăSportBuget de 1,5 milioane de euro / Coliban: Echipa fanion a ...

Buget de 1,5 milioane de euro / Coliban: Echipa fanion a Brașovului și a brașovenilor!

l „Așteptăm suporterii să vină alături de New FC Brașov“

Primarul Allen Coliban a prezentat ieri o parte din staff-ul tehnic al echipei FC Braşov Steagu Renaşte, care va reprezenta oraşul în sezonul viitor din Liga 2 de fotbal. Edilul a anunţat că preşedinte al „New FC Braşov” va fi Ioan Mărginean, ultima dată la Gaz Metan Mediaş, iar antrenor, Ilie Stan, ultima dată la Gloria Buzău. Deocamdată, în staff-ul „echipei fanion a Braşovului şi a braşovenilor”, după cum a numit-o Coliban, nu există braşoveni, însă edilul anunţă că aşteaptă ca şi suporterii să îşi numească reprezentanţi în viitorul Consiliu Director al clubului.
„Este un moment important, încă o bornă dintr-un parcurs care a arătat ca un sprint în ultima perioadă, pentru că foarte mulți ne spuneau că nu vom reuși, nu vom reuși să ducem acest club, să îl înființăm, să-i obținem afilierea, să obținem cesiunea locului. Iată că toate aceste lucruri s-au confirmat, sunt promisiuni care s-au transformat în realitate. În continuare lansăm mesajul către suporteri – pentru că acest club are nevoie de fiecare energie din comunitate și suntem deschiși ca acest club să fie al comunității, al Brașovului, nu al primăriei. Pentru asta, în continuare, apelul nostru și oferta noastră către suporteri este să vină alături de club, să desemneze un vicepreședinte, să desemneze membri în consiliul director și, de ce nu, să se ocupe chiar și de activitățile care țin de promovarea clubului, respectiv tot ceea ce ține de echipamente, tricouri și partea aceasta, astfel încât suporterii să aibă, din aceste activități, veniturile necesare care să le permită participarea în deplasări și organizarea coregrafiei”, a declarat primarul Allen Coliban.

Primul milion al „New FC Braşov” vine din bani publici

Deocamdată, nici primarul şi nici vreunul din cei doi reprezentanţi ai staff-ului nu au vorbit despre un obiectiv foarte înalt sau bine stabilit al noii echipe, însă Allen Coliban spune că deocamdată „având în vedere că este un club nou înfiinţat ne gândim la consolidarea unei echipe competitive, solide, care să readucă braşovenii la stadion”. Un alt obiectiv luat în calcul ar fi clasarea în primele 6 echipe din Liga 2 care ar permite prezenţa în play-off. Pentru început, FC Braşov Steagu Renaşte va beneficia de o primă finanţare de la bugetul local. Această finanţare, în valoare de un milion de lei, a fost deja aprobată ieri de Consiliul Local. Decizia vine în ciuda faptului că în urmă cu câteva săptămâni, primarul Allen Coliban susţinea ferm că echipele profesioniste nu ar trebui să aibă acces la banul public, ci să se susţină din parteneriate cu mediul privat. În conferinţa de presă de ieri, edilul a schimbat puţin discursul şi a precizat că susţinerea financiară pentru „New FC Braşov” va veni pentru început de la bugetul local, pentru ca ulterior să fie atrase finanţări private sustenabile.

Echipa are nevoie de un buget de 1,5 milioane de euro

De altfel, atât primarul cât şi cei doi reprezentanţi ai staff-ului spun că pentru început, echipa va încerca să contureze de un buget de aproximativ 1,5 milioane de euro, pe tot sezonul – unul relativ mic, pentru acest nivel, după cum a apreciat preşedintele Ioan Mărginean. „Bugetul este discutat împreună cu noua echipă tehnică. Am avut în vizor în primul rând eficiența acestor cheltuieli. Dacă ne raportăm la bugetele echipelor cu care concurăm în mod direct, noi avem o fracție din bugetele lor. Vorbim de echipe care în Liga a 2-a cheltuie 2 milioane de euro, două milioane două sute, două milioane cinci sute de euro pe an. Bugetul nostru este un buget total de un milion și jumătate de euro, care include bonusurile în cazul îndeplinirii obiectivului, obiectivul fiind locurile 1-6, adică play-off-ul, și consider că cel mai important lucru este că avem răbdarea să pornim acest proiect pas cu pas pe baze solide și, pe de altă parte, avem oameni ambițioși care ei au venit cu aceste obiective, și le-au propus și cred în ele”, a declarat primarul Allen Coliban. La rândul său, preşedintele Ioan Mărginean a vorbit despre construcţia „New FC Braşov”, de la bazele de copii şi juniori către echipa de seniori, cu asigurarea celor mai bune condiţii de pregătire. „Noi trebuie, în primul rând, să facem baza piramidei, adică să facem Academia de fotbal unde să joace cei mai buni juniori, să facem echipa a doua, să facem unirea cu suporterii. Când Rapidul era pe locul zece, au adus antrenori la centrul de copii juniori și s-au mobilizat și au ajuns în play-off și au promovat. Deci se poate! Nu au avut echipe cu nimic mai bune, dar s-au unit. Ați văzut: la 50 de metri, într-un parc, suporterii făceau galerie. Credeți că nu contează pentru jucători?”, a declarat președintele FC Brașov, Ioan Mărginean.

Mai puţin de jumătate din sportivii din lot sunt braşoveni

În prezent, lotul are mai puţin de jumătate din sportivi de la Braşov, însă echipa este încă în curs de conturare, după cum a declarat antrenorul Ilie Stan. „După cum am susținut, suntem în întârziere cu cel puțin două-trei săptămâni. Și aici mă refer la pregătire, la alcătuirea lotului – pentru că am pierdut câțiva jucători cu care am lucrat și pe care mi-i doream la Brașov, dar pentru faptul că au avut alte oferte a trebuit să meargă acolo unde le este mai bine. Chiar îi felicit pe cei care au rămas cu mine și care au venit practic de aproape de o lună de zile, s-au pregătit și și-au riscat pe undeva cariera, pentru că dacă se întâmpla să se accidenteze, era foarte greu să-și găsească echipă. În momentul de față am un lot de 24 de jucători. Sper ca toți, la negocierile pe care le vom avea după-amiază, azi și mâine, toți să semneze, pentru că deja mă cunosc, s-au obișnuit cu mine și zic eu că împreună vom avea rezultate frumoase. Orice antrenor își mai dorește doi trei jucători peste cei pe care îi are acum. Sper ca după această numire a președintelui, cei care o să vină să poată să mă susțină, să îmi dea posibilitatea să aducem doi-trei jucători care, în opinia mea, să facă diferența. Vă dați seama că intrăm în linie dreaptă, jucătorii deja sunt în cantonament, avem poimâine un joc amical cu Sibiul, vineri alt joc amical, le voi da drumul până luni și după aceea intrăm în antrenamentul dinaintea jocului cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Ce pot să spun: echipa Viitorul este o echipă, zic eu, foarte bună. Eu am încredere în jucătorii mei, ca până la meciul cu Viitorul să-i aduc din toate punctele de vedere la o pregătire fizică, tehnică și tactică la un nivel în care să putem să câștigăm cele trei puncte puse în joc și să începem cu dreptul”, a precizat antrenorul principal al FC Brașov, Ilie Stan.
Clubul FC Brașov a fost înființat în 1939, sub numele de „Uzinele Astra Brașov“, iar după nouă ani, și l-a schimbat în „Steagul Roșu Brașov“, denumire care a rezistat până în 1980, excepție făcând perioadele în care acesta s-a numit „Metalul Steagul Roșu Brașo“ (1950-1956) și „Energia Steagul Roșu Brașov“ (1956-1958). Începând cu anii 1980, clubul s-a numit „FCM Brașov “ (Fotbal Club Muncitoresc Brașov), pentru ca, după Revoluție, să renunțe la acel ”M” și să se cheme FC Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE