8.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovBrașov, Râșnov, Zărnești, Predeal, Ohaba: Ploi torențiale = probleme în tot județul

Brașov, Râșnov, Zărnești, Predeal, Ohaba: Ploi torențiale = probleme în tot județul

l Două case au luat foc

Peste 30 de solicitări au fost pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din municipiul Brașov și din localitățile: Râșnov, Moieciu, Șimon, Predeal, Augustin, Codlea și Ohaba. Pompierii au intervenit cu autospeciale și motopompe. „În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice au fost inundate mai multe gospodării, subsoluri și străzi din judetul Brașov. Pentru înlăturarea efectelor produse în urma inundațiilor pompierii brașoveni au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din gospodării și din subsolurile mai multor locuințe”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, mr. Ciprian Sfreja. Din nefericire, tot ieri noapte, acoperișurile a două case, din localitățile Ohaba și Râșnov, au fost cuprinse de flăcări. „S-a intervenit pentru localizarea și stingerea incendiilor. De asemenea s-a acționat pe DN 13 și pe DN 73 A pentru degajarea carosabilului. Important de precizat este faptul că în niciuna dintre situațiile gestionate nu s-au înregistrat victime și nicio persoană nu a avut nevoie de asistență medicală”, a mai informat ISU Brașov. Sub podul din zona Craiter, municipiul Brașov apa a ajuns pe carosabil iar un autobuz și un tractor cu remorcă au rămas blocate în balta adâncă de peste un metru . Trei persoane rămase izolate au fost scoase din zona periculoasă de un echipaj ISU dotat cu o barcă pneumatică.

Valea Prahovei, lovită de ape

Ploile abundente de ieri dimineață din zona montană a Văii Prahovei au afectat și terasamentul căii ferate din Sinaia. Trenurile nu au fost blocate sau deviate , însă circulația feroviară s-a desfășurat dirijat, pe un singur fir. Pentru consolidarea terasamentului au fost trimise vagoane cu piatră de la Brașov. De asemenea, precipitațiile au adus aluviuni pe carosabil în Azuga și Bușteni, localitățile fiind afectate din cauza unei ruperi de nori. Peste 50 de locuințe din Bușteni și un supermarket au fost inundate, în urma evaluării în teren făcută de ISU Prahova. Pompierii prahoveni au acționat pentru evacuarea apei din locuințele și gospodăriile inundate. Au fost evaluate 10 persoane care nu au probleme de sănătate, preventiv, în colaborare cu Salvamont și SVSU.
La Bușteni, pompierii au acționat pentru degajarea unui copac căzut pe partea carosabilă pe strada Telecabinei, în timp ce la Sinaia patru gospodării au fost inundate și un autoturism parcat a fost luat de apă. Au fost mobilizitate 2 autospeciale de stingere, 5 autocamionae, 9 motopompe și 1 ambulanță SMURD la fața locului.

Viitură pe Bârsa: Locuitorii din Zărnești, atenționați prin RO-ALERT, să se pregătească de evacuare. Două podețe distruse

Râul Bârsa s-a revărsat în zona Plaiul Foii din Zărnești. Locuitorii din zonă au fost atenționați ieri printr-un mesaj RO-ALERT să se pregătească pentru evacuare, fiind sfătuiți să urmeze instrucțiunile autorităților. Primarul orașului Zărnești, Alexandru Igrișan, a declarat că deocamdată nu a fost cazul de evacuări din zona Plaiul Foii. „Nivelul apei este în descreștere, dar Codul roșu de inundații este prelungit până mâine (n.r. azi) , iar noi stăm să vedem care este situația și dacă este necesară evacuarea. Momentan, viitora a produs doar eroziuni de maluri și două podețe au fost distruse”, a explicat Igrișan.

Prefectura Brașov începe evaluarea daunelor după ce Codul Portocaliu se încheie

Într-un comunicat de presă, prefectura Brașov vine cu precizări legate de modul de acțiune în astfel de cazuri: „Primăriile din UAT-urile afectate au obligația de a întocmi rapoarte operative și de a le transmite către ISU si SGA, dar fenomenul meteo periculos este încă în desfășurare (cod portocaliu până în 21.07, orele 10:00). Ulterior, la solicitarea SGA, se va emite un ordin al prefectului de evaluare a pagubelor. Evaluarea pagubelor se va efectua în regim de urgență de către comisia mixtă numită prin ordinul prefectului menționat anterior. Anterior evaluarii pagubelor, primele măsuri urgente trebuie luate de primăria localității afectate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE