13 C
Braşov
AcasăSportBASCHET FEMININ: Dan Calancea, rezultat notabil cu naționala U20 la FIBA Women’s...

BASCHET FEMININ: Dan Calancea, rezultat notabil cu naționala U20 la FIBA Women’s European Challenger

Autor: George ANDREI

l Sub comanda antrenorului Olimpiei CSU Brașov, tinerele „tricolore” au terminat pe locul secund în Grupa E

Reprezentativa feminină de tineret a României a ocupat locul secund în cadrul Grupei E din FIBA U20 Women’s European Challenger 2021, întrecere care a avut loc zilele trecute, la Skopje. „Tricolorele” pregătite de tehnicianul Dan Calancea, antrenor al echipei de Ligă Națională Olimpia CSU Brașov, au acumulat în cadrul turneului găzduit de Macedonia de Nord trei victorii și o înfrângere, fiind devansate în clasamentul final de selecționata similară a Slovaciei, notează site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.
Desfășurate într-un format nou, din cauza restricțiilor impuse pe perioada pandemiei COVID-19, întrecerile continentale juvenile dedicate baschetbalistelor de până la 20 de ani s-au încheiat zilele trecute, cu un rezultat notabil obținut de reprezentativa U20 a României.

Prezentă în Grupa E a FIBA U20 Women’s European Challenger 2021, alături de selecționatele similare ale Macedoniei de Nord, Slovaciei, Kosovo și Luxemburg, naționala noastră feminină, pentru care au evoluat patru baschetbaliste de la Olimpia CSU Brașov (Adina Ciciovan, Maria Florea, Bianca Nan, Ariana Kelemen-Radin – foto, alături de selecționerul Dan Calancea), a obținut trei victorii și o înfrângere și a ocupat locul secund în clasamentul final al grupei. Tricolorele au reușit, rând pe rând, să depășească naționalele Macedoniei de Nord, cu scorul de 78-55, Kosovo, cu scorul de 80-64 și Luxemburg, cu scorul de 73-59, și au cedat în fața Slovaciei, cu scorul de 52-74.
În cadrul evenimentului juvenil continental organizat sub egida FIBA în locul tradiționalelor Campionate Europene, nationala U20 a României, cu Dan Calancea pe post de principal și cu Marian Enache pe post de secund, s-a prezentat în formula: Laura Vaida, Ana Ion, Bianca Nan, Eva Petrof, Ariana Kelemen-Radin, Anamaria Pop, Ștefania Cătinean, Rebeca Lipovan, Adina Ciciovan, Ioana Bota, Cătălina Crăciunescu și Maria Florea
La startul întrecerilor FIBA U20 Women’s European Challenger 2021 s-au prezentat 28 de naționale, acestea fiind împărțite de FIBA în cinci grupe.
Tot pentru FIBA Women’s European Challenger 2021, la naţionala U18, de la formaţia braşoveană a fost convocată Alexia Frîncu, turneul dedicat acestei categorii de vârstă fiind programat între 27 iulie şi 1 august.
La naţionala U16, antrenată de Miruna Crasnic (fostă antrenoare secundă la Olimpia CSU) a fost convocată jucătoarea Ioana David, iar turneul internaţional va avea loc în perioada 9 – 14 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE