6.9 C
Braşov
AcasăCititoriCeaiul de coji de rodie scade colesterolul

Ceaiul de coji de rodie scade colesterolul

Considerată „elixirul tinereţii“, rodia are efecte anti-îmbătrânire, luptă împotriva apariţiei unor maladii ca Alzheimer, cancer, boli de inimă şi artrite. Rodiile conţin vitaminele A, C şi E, dar şi de fier şi antioxidanţi, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi, care stau la baza multor boli cronice. Un studiu realizat anul trecut de cercetătorii britanici arată că rodiile reduc stresul provocat de problemele de la locul de muncă. Sucul sau fructele de rodie ajută la protejarea sistemului imunitar şi a celui circulator. Specialiştii în nutriţie din Turcia atrag atenţia şi asupra componentelor valoroase conţinute de coaja rodiei. Într-un studiu spaniol, s-a constatat că procesul de îmbătrânire al ADN-ului poate fi încetinit în urma consumului de rodie. Datorită componentelor nutriţionale valoroase pe care le conţine, coaja de rodie sub formă de ceai scade colesterolul rău, previne degradarea celulelor datorită antioxidanţilor, ajută la prevenirea cancerului de stomac, prostată sau pancreas şi a diabetului. Infuzia se prepară astfel: peste 10-12 grame de coji de rodie (uscate) se toarnă 200 ml apă clocotită. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de o jumătate de oră. Pentru înlăturarea posibilelor pesticide, înainte de folosire fructul se va spăla şi clăti foarte bine cu apă caldă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE