10.8 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Sfaturi pentru unghii frumoase și sănătoase

Sfat Expres: Sfaturi pentru unghii frumoase și sănătoase

Unghiile noastre sunt tăiate, pilite, uneori vopsite, suportă substanțe chimice, frig, căldură excesivă, umiditate și alte agresiuni. Se îngălbenesc, se exfoliază sau se rup, „strigând” după ajutor. Iată câteva soluții la îndemână, pe care le putem aplica pentru a avea unghii îngrijite și sănătoase:

Protejează-le de substanțe chimice

De fiecare dată când faci curățenie sau speli vasele, poartă mănuși de cauciuc, care îți vor proteja pielea și unghiile de substanțele chimice. În plus, manichiura va rezista mai mult, contactul cu apa fiind diminuat.

Cum scurtăm și pilim corect unghiile

Cel mai sănătos mod de scurtare a unghiilor este tăierea, atunci când unghiile sunt uscate. Deși tindem să le înmuiem în apă caldă înainte, acest lucru favorizează exfolierea lor. Folosește o forfecuță specială pentru unghii, pe care să o dezinfectezi înainte și după cu puțin alcool sanitar, mai ales dacă este folosită de mai multe persoane din familie. Pilirea se realizează într-un singur sens, pentru a evita apariția unor crăpături care să provoace ruperea ulterioară a unghiei. Trebuie evitate pilele metalice, iar dezinfectarea este obligatorie și în acest caz.

Cum eliminăm cuticulele

Majoritatea specialiștilor recomandă să nu tăiem cuticulele, ci să le împingem ușor cu un instrument special. Cuticulele au rolul de a proteja baza unghiei și, de aceea, îndepărtarea lor completă prin tăiere poate favoriza infecțiile sau iritațiile.
După ce le-ai scurtat și pilit, înmoaie unghiile 5 minute în apă caldă cu ulei de măsline. Apoi împinge ușor cuticulele cu un bețișor de lemn sau cu un instrument metalic special. Nu insista prea mult, pentru a nu le rupe și elimina doar atât cât este suficient pentru un aspect îngrijit.
Găsești în magazinele de specialitate și produse cosmetice care dizolvă cuticulele, scăpându-te de ele fără să îți pună sănătatea în pericol. Aplică produsul pe cuticule, lasă-l să acționeze, apoi folosește instrumentul special pentru împingerea acestora. Vei observă cum cuticulele vor dispărea.

Eliminarea petelor și hidratarea

De fiecare dată când îți faci manichiură, petrece 15 minute în plus pentru eliminarea petelor și hidratarea unghiilor. Într-un castron mic pune apă călduță, sucul de la jumătate de lămâie și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Amestecă bine și ține unghiile în această compoziție 5 minute, apoi clătește bine cu apă curată. După clătire, masează fiecare unghie cu o picătură de ulei de măsline, de argan, de jojoba sau orice alt ulei natural similar pe care îl ai în casă. Lasă-l să acționeze 10 minute.
Pauză de ojă, cel puțin o dată pe lună
Doamnele trebuie să nu aplice ojă pe unghii timp de 2-3 zile, o dată pe lună, atât la mâini, cât și la picioare. O astfel de pauză îți va permite să le hidratezi în profunzime, dar și să observi eventuale probleme: pete, desprinderi din patul unghial, modificări de formă, adâncituri. Multe dintre aceste semne pot indica o infecție fungica, deshidratare și chiar afecțiuni cronice.

Suplimentele pentru unghii

Unghiile tale au nevoie de îngrijire, însă pentru a fi puternice și pentru a arată impecabil, ele trebuie hrănite și din interior. Asta înseamnă că trebuie să le oferi vitaminele și antioxidanții de care au nevoie pentru a crește și pentru a fi puternice.
Există o mulțime de suplimente alimentare care fortifică unghiile, pe baza de biotină, riboflavina, zinc și alți nutrienți. Fă-ți un obicei din a consuma zilnic asemenea suplimente, iar unghiile tale nu se vor mai rupe și nu se vor mai exfolia.
Consultă-te cu medicul tău înainte de a administra suplimente alimentare, mai ales dacă suferi de afecțiuni cronice. El îți va spune exact ce suplimente să iei și cum să le administrezi.

Cum poți ajuta unghiile să crească mai repede

Poți lua anumite măsuri pentru a-ți întări unghiile, pentru a le ajută să crească mai repede și să crească mai puternice de-a lungul timpului. Unele studii sugerează că dacă se administrează un supliment cu biotină zilnic, această substanță poate să ajute la întărirea unghiilor. Poți folosi produse farmaceutice special concepute pentru întărirea unghiilor. Acestea sunt substanțe care se aplică pe unghii, întocmai ca un lac. Sunt utile în ceea ce privește fortifierea unghiilor și în prevenirea ruperii lor, pe termen scurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE