6.9 C
Braşov
AcasăNationalAvocații: Era în pericol să fie violat / Liviu Dragnea a fost...

Avocații: Era în pericol să fie violat / Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare

l Se consideră deținut politic!

Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare, după ce Tribunalul Giurgiu a admis ieri cererea sa de eliberare condiționată. Fostul lider al PSD fusese condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman și a executat 2 ani și 2 luni din pedeapsă. „Azi e o dictatură feroce. Mă consider deținut politic, pentru că am intrat nevinovat”, a declarat Dragnea la ieșirea din penitenciar. Iar despre formațiunea politică pe care a condus-o, PSD, a spus că „este un partid de operetă, condus de lași”. „Mă bucur nespus, s-a făcut dreptate”, a declarat avocata lui Liviu Dragnea după aflarea deciziei judecătorilor. Avocații lui Liviu Dragnea au spus, în timpul pledoariei, că acestuia i-a fost încălcat dreptul la muncă și au acuzat condițiile proaste din penitenciar, unde „amenințarea cu violul e pe față”. „Nu mai invită pe nimeni la baie Liviu, în pușcărie nu e ca la Parlament. Amenințarea cu violul e pe față. În acest sistem parchetul vrea să-l mai rețină ca să-l reeduce”, au spus apărătorii, potrivit G4Media. La rândul său, în timpul audierii Liviu Dragnea a argumentat că îndeplinește toate criteriile legale pentru eliberare. „Am constatat din motivarea instanței de fond și din ce a spus DNA că nu am îndeplinit criteriile legale. Din punct de vedere obiectiv eu pot fi eliberat. Eu în februarie aveam posibilitatea să fiu eliberat. Câtă pedeapsă suplimentară să primesc pentru niște convorbiri cu altă persoană. Am executat pedeapsa cu decență. Nu am lipsit nico zi de la muncă, nici o oră. Domnule Președinte nu vreau să vă mai țin, vă rog să judecați conform legii, conform obiectivității și să admiteți cererea”, a afirmat fostul șef al PSD, conform G4Media. Condamnarea în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman i-a adus lui Liviu Dragnea nu numai trei ani și jumătate de închisoare, ci și interdicția exercitării unor drepturi, precum dreptul de a fi ales sau de a ocupa o funcție de autoritate. Chiar dacă a ieșit din închisoare, Dragnea nu poate sta liniștit. Pe numele său mai există două dosare penale instrumentate de DNA, dintre care unul a fost trimis în judecată.

Dosarul vizitei în SUA

Fostul președinte PSD, este acuzat că a primit foloase necuvenite pentru el și pentru partid în valoare de aproape 400.000 de dolari, care au acoperit vizita pe care a efectuat-o în SUA în ianuarie 2017, alături de premierul de atunci, Sorin Grindeanu, pentru ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump, care câștigase alegerile prezidențiale. În schimbul avantajelor primite, Liviu Dragnea l-a numit consul general la Bonn pe cel care l-a ajutat, se arată într-un comunicat DNA.

Dosarul Tel Drum

Liviu Dragnea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, ar fi inițiat un grup infracțional organizat din care ar fi făcut parte funcționari din administrația locală și persoane din mediul de afaceri, potrivit DNA. Grupul ar fi acționat în perioada 2001-2017 în scopul de a obține, în mod fraudulos, sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. Prejudiciul creat bugetului public este de 31.343.799 lei, sumă ce constituie un beneficiu necuvenit pentru firma câștigătoare SC Tel Drum SA, mai arată procurorii DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE