4.7 C
Braşov
AcasăStiri Brasov„Trasee de Bun-Simţ Turistic în jurul Brașovului”: 18 trasee turistice montane de...

„Trasee de Bun-Simţ Turistic în jurul Brașovului”: 18 trasee turistice montane de pe masivele Tâmpa și Postăvarul vor fi reabilitate

l Balustrade noi instalate în zona literelor de pe Vârful Tâmpa

Asociația Bun-Simt și Atitudine Civică, alături de Decathlon România, a lansat ieri proiectul „Trasee de Bun-Simt Turistic în jurul Brașovului”, care presupune reabilitatea principalelor trasee turistice montane de pe Masivul Tâmpa și Postăvarul. Aria de competență a Serviciului Public Local Salvamont, Agrement și Parking se întinde pe întreaga suprafață a municipiului Brașov, însumând peste 6.700 ha de pădure și gol alpin. Suprafața este brăzdată de 26 de poteci turistice în lungime de aproximativ 150 de km. Proiectul realizat împreună cu Serviciul Public Local Brașov, Agrement și Parking are două componente, respectiv refacerea și reabilitarea a 18 trasee turistice omologate și refacerea infrastructurii de siguranță de pe traseul turistic din zona Vârfului Tâmpa. Se vor realiza acțiuni de consolidare a potecilor, refacerea marcajelor deteriorate, înlocuirea stâlpilor lipsă și săgeților indicatoare și eliberarea potecilor de arborii căzuți pe perioada iernii. Totodată, la bazele Salvamont Bradul și Postăvarul vor fi montate două panouri cu hărțile Masivului Postăvarul.Traseele turistice sunt următoarele:
1. Pietrele lui Solomon – Drumul Vechi – Restaurant Capra
2. Pietrele lui Solomon – Poiana Drester – Poiana Trei Fetiţe
3. Pietrele lui Solomon – Dr Lui Gunesh – Vl. Sticlariei – Cab Aviatori
4. Restaurantul Capra Neagra – Lupului – Cabana Postăvarul
5. Poiana Braşov – Vanga Mica – Cabana Postăvarul
6. Poiana Braşov – Vanga Mare – Groapa de Aur
7. Poiana Ruia – Lamba – Timişu de Jos
8. Braşov – Crucea M – Fântâniţa – Stechil
9. Drumul Serpentinelor
10. Treptele lui Gabony
11. Bastionul Ţesătorilor – Şaua Tâmpei – Stechil – Crucurul Mare – Poiana Ruia – Postăvarul
12. Dobrogeanu Gherea – Vl. Cu apa – Poiana Braşov
13. Pietrele lui Solomon – Valea Dracului
14. Darste – VF. Crucurul Mae
15. Vl. Cetăţii – Kermen – Culmea Crucur
16. Poiana Braşov – Râpa lui Smautz – Drester – Peştera de Lapte – Pârtia Bradul
17. Poiana Braşov – Vl. Lunga – Poiana Cerbului
18. Livada Postei – Stejarisul Mare – Cabana Junilor
Având în vedere faptul că anual în zona Vârfului Tâmpa au fost înregistrate numeroase accidente, asigurarea funcționalității intrastructurii de siguranță a turiștilor, respectiv a balustradelor de sprijin este un lucru extrem de important. Balustradele vor fi confecționate din subansamble metalice și vor fi transportate și montate în cele trei amplasamente prin fixarea direct pe stângă.
– Amplasamentul 1 este reprezentat de 30 de metri liniari de balustradă, situat în sectorul cuprins între stația de telecabină și literele Brașov;
– Amplasamentul 2 este reprezentat de 20 de metri liniari de balustradă, situat în spatele literelor Brașov;
– Amplasamentul 3 este reprezentat de 7 metri liniari de balustradă, situat în zona Vf. Tâmpa – treptele de piatră
Balustradele vor asigura protecția turiștilor care se deplasează pe traseul turistic omologat, marcat cu triunghi galben. Șantierele de lucru vor fi localizate în situl Natura 2000 ROSCI 0120 Muntele Tâmpa, care se suprapune peste Rezervația Naturală Tâmpa. Autorizațiile de construcție au fost deja obținute de Serviciul Local Salvamont Brașov, iar proiectul de față nu afectează flora, fauna sau habitatul zonei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE