6.7 C
Braşov
AcasăInternationalRecord de programări la vaccinare în Franța: Emmanuel Macron i-a amenințat cu...

Record de programări la vaccinare în Franța: Emmanuel Macron i-a amenințat cu restricții pe cei care nu sunt imunizați

l Certificat de vaccinare pentru restaurant, cinema sau teatru

Peste 900.000 de persoane din Franţa s-au grăbit luni noapte să se programeze pentru vaccinare anti-coronavirus după ce preşedintele Emmanuel Macron a avertizat că ar putea fi introduse restricţii pentru cei care nu au un certificat de sănătate care să dovedească vaccinarea sau efectuarea unui test negativ la COVID-19, relatează Reuters.
Dezvăluind o serie de măsuri pentru a combate înmulţirea infectărilor, Macron a spus că vaccinarea nu va fi obligatorie pentru moment, dar a subliniat că restricţiile îi vor viza în primul rând pe cei care nu sunt vaccinaţi. Preşedintele a mai spus că personalul sanitar trebuie să se vaccineze până la 15 septembrie, în caz contrar riscând sancţiuni.
Stanislas Niox-Chateau, care conduce Doctolib, una dintre cele mai mari platforme online din Franţa folosită pentru programări la vaccinare, a declarat la postul de radio RMC că s-a înregistrat un număr record de persoane programate pentru vaccinare după anunţul preşedintelui.
“S-au înregistrat 7,5 milioane de conectări la Doctolib în doar câteva minute. Peste 900.000 de francezi s-au programat la vaccinare ieri (luni – n.r.), un număr de două ori mai mare decât recordul de până acum, înregistrat la 11 mai”, a spus Niox-Chateau.
Macron a declarat luni că certificatul sanitar necesar pentru a participa la evenimente majore va fi de acum folosit pe o scară mult mai largă, inclusiv pentru a intra în restaurante, cinematografe şi teatre, potrivit Agerpres.
Certificatul va fi cerut de asemenea în trenurile şi avioanele pe distanţe lungi de la începutul lui august, stimulând şi mai mult oamenii să se vaccineze în contextul în care începe sezonul estival. Încetinirea ritmului de vaccinare şi noua creştere a numărului de infectări din cauza variantei Delta au determinat guvernul francez să îşi regândească strategia și să împună obligativitatea certificatului sanitar pentru mult mai multe situații în afara celor legate de spectacole și meciuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE