6.9 C
Braşov
AcasăSportHANDBAL FEMININ: A treia victorie consecutivă la Europeanul U19

HANDBAL FEMININ: A treia victorie consecutivă la Europeanul U19

Autor: George ANDREI

l Miercuri, meci cu Franța, decisiv pentru calificarea în semifinale

Naționala de tineret a României a învins Croația cu scorul de 29-20 (13-10), marți, în primul joc din grupa principală II a Campionatului European U19, de la Cejle (Slovenia).
Echipa condusă de Horațiu Pașca a reușit, astfel, a treia victorie la acest European, după cele cu Norvegia și Cehia, singura înfrângere fiind cea cu Ungaria.
„Un meci diferit de toate celelalte, cred că se și simte oboseala pentru că am început meciul mai greu decât celelalte. Mă bucur însă foarte tare că ne-am regăsit ritmul pe parcursul celei de a doua reprize și am reușit să ridicăm nivelul atât pe atac, cât și pe apărare și asta cred eu că a făcut diferența. Trebuie să gestionăm foarte bine momentele care urmează pentru că jucăm mâine la aceeași oră în compania Franței, o formație extrem de puternică, extrem de agilă, care joacă un handbal în viteză. Cred că Franța este una dintre favoritele la câștigarea titlului, însă noi avem un moral bun, am jucat mai bine de la meci la meci și vom aborda cu maximă încredere meciul de mâine”, a declarat selecționerul României, Horațiu Pașca, imediat după meci.
Pentru România U19 au evoluat Rădoi (Corona Brașov), Preda – Ion 7 goluri, Gogîrlă 6, Borș 4, Stoica 3, Lupei 3, Dumitrașcu 3, Țîrle 1, Marin 1 (Corona Brașov), Ailincăi 1, Necula, Coman, Neacșu, Darie (Corona Brașov) și Matea.
În celălalt meci din grupa principală II, Ungaria a învins Franța scor 20-16 (11-8). Clasamentul grupei este condus de Ungaria (4 puncte), Franta și România au câte 2 puncte, iar Croația este fără punct.
Naționala noastră de tineret va întâlni, Franța, miercuri, într-un joc decisiv pentru calificarea în semifinalele competiției. Meciul va fi transmis pe https://ehftv.com/home.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE