5.8 C
Braşov
AcasăCititoriRețeta zilei

Rețeta zilei

Sos de pere și ghimbir

Ingrediente: 2,5 kg pere; 3-4 buc. ardei gras verde tăiat mărunt; 150 g stafide; 4 căni cu zahăr; o cană cubuleţe confiate de ghimbir; 3 căni oţet de mere; 1/2 linguriţă sare; 1/2 linguriţă cuişoare; 1/2 linguriţă enibahar; 3 beţişoare de scorţişoară.
Mod de preparare: într-un vas se pun perele curăţate şi tăiate cubuleţe, ardeiul gras, stafidele, ghimbirul, zahărul, oţetul şi sarea. Cuişoarele şi enibaharul se pun într-un săculeţ de pânză şi se cufundă în vas. Totul se fierbe o oră la foc mic, după care se scoate săculeţul, se acoperă vasul şi se ia de pe foc. Se pune în borcane, se leagă şi se fierb la bain-marie. Se serveşte la friptură de pasăre.

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 13 iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE