4.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovAlte 2, până la sfârșitul lunii: Încă două semafoare pentru pietoni devin...

Alte 2, până la sfârșitul lunii: Încă două semafoare pentru pietoni devin funcționale astăzi și mâine în Brașov

l Programul: Creșterea siguranței pentru pietoni

De astăzi, 13 iulie, va fi pus în funcțiune un nou sistem de semaforizare a unei treceri de pietoni, pe str. 13 Decembrie, la intersecția cu str. Ioan Popasu (la benzinăria Rompetrol), iar de miercuri, 14 iulie va fi funcțional și semaforul de pe str. Buzești, la intersecție cu Ecaterina Teodoroiu. Odată cu punerea în funcțiune a celor două semafoare, programul pentru creșterea siguranței la trecerile de pietoni ajunge, de la începutul anului, la 7 semafoare pentru pietoni instalate și 28 de treceri de pietoni iluminate suplimentar. Acest program a fost stabilit în urma discuțiilor cu reprezentanții Poliției Municipiului Brașov, la propunerea municipalității, pentru a suplimenta măsurile de creștere a siguranței cetățenilor la traversarea străzilor pe trecerile de pietoni.
Săptămâna viitoare va fi pus în funcțiune semaforul de la trecerea de pietoni de pe Calea București, înainte de sensul giratoriu Calea București – Saturn – Poienelor (McDonald’s), pe direcția de mers dinspre spre centru, iar până la sfârșitul lunii va fi pus în funcțiune și cel de la Colegiul Nicolae Titulescu. Semaforizarea și iluminarea suplimentară a trecerilor de pietoni reprezintă o alternativă pe care Primăria Brașov și-a propus să o implementeze în locul sistemelor de reducere a vitezei (bumpere).
,,Ne interesează siguranța pietonilor, ne interesează o fluidizare a traficului, iar acest lucru cred că poate fi mult mai bine făcut cu ajutorul semafoarelor. Am propus o serie de treceri de pietoni care vor fi sistematizate cu semafor cu buton, pentru a putea temporiza și asigura concomitent fluența traficului, și, de asemenea, o serie de treceri de pietoni care vor fi iluminate suplimentar ”, declara viceprimarul Sebastian Rusu, la începutul acestui proiect. Toate trecerile de pietoni sunt echipate cu buton de ,,cerere traversare pentru pietoni”, în așa fel încât traficul auto și cel pietonal să fie optimizate în zona respectivă și să țină cont de necesarul de traversare (spre deosebire de sistemele cu timpi ficși de semaforizare). De asemenea, s-au finalizat lucrările la instalarea iluminatului suplimentar pentru 28 de treceri de pietoni, stabilite la începutul acestui an, și sunt în curs de finalizare lucrările pentru iluminarea suplimentară a celei de a 29 treceri de pietoni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE