12.4 C
Braşov
AcasăNationalStrigător la cer! Din 56.000 de contestații ale rezultatelor la BAC,...

Strigător la cer! Din 56.000 de contestații ale rezultatelor la BAC, 53.000 au fost justificate!

l Ce fel de profesori corectează examenele copiilor?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri după amiază că, după analizarea celor aproape 56.000 de contestații ale rezultatelor de la Bacalaureat , 53.000 de note au fost modificate. De menționat este faptul că la BAC au participat, la nivel național, 133.000 de absolvenți, astfel încât au fost contestate peste 40% din notele acordate!
După contestații, două treimi dintre note au fost crescute, iar o treime scăzute. Sorin Cîmpeanu a spus că dintre notele modificate au fost 16 situații în care au fost diferențe de 3 – 4 puncte în plus. El a calificat această situație “ca inadmisibilă” și a pus-o pe seama subiectivismului profesorilor. “Diferențele au fost din cauze umane. Avem subiectivism la absolut toate disciplinele. Baremul e foarte corect. Aceste rezultate sunt mai bune decât în anii precedenți pentru că subiectele au fost corect formulate, iar baremul corect stabilit. Vom face analize concrete. Prima măsură la care mă gândesc e ca profesorii care au corectat greșit să nu mai poată evalua niciodată”, a declarat ministrul Educației. Câmpeanu a spus că promovabilitatea la Bacalaureat, după contestații, a fost de 69,8% și a precizat că statistic, e cea mai mare rată din ultimii zece ani, cu excepția situației din 2017.

Brașov – după contestațiile de la BAC, jumătate din absolvenți au note mai mari. Dar și 10 pe linie!

La Brașov, după publicarea rezultatelor contestațiilor, a mai apărut o medie de 10, la Șaguna, astfel încât acum sunt în total 4 absolvenți de liceu excepționali : unul la Unirea și 3 la Șaguna. De performanțe extraordinare a dat dovadă una dintre proaspetele absolvente ale Colegiului Național „Andrei Șaguna” din municipiul Brașov. „De două ori șefă de promoție la Șaguna – în gimnaziu (2017) și la liceu (2021) -, Daria Manta a obținut 10 absolut la Examenul de Bacalaureat. Felicitări, Daria! Îți transmitem admirația noastră
pentru spiritul tău frumos, riguros structurat și cultivat, manifestându-ne, totodată, încrederea în faptul că evoluția ta umană și profesională va fi pe măsura marilor așteptări. Vivat, crescat, floreat! Datorită acestei reușite, Șaguna are trei medii de 10 la Bacalureatul din acest an”, au precizat reprezentanții prestigiosului colegiu. Rezultatele finale obținute de absolvenții studiilor liceale la probele scrise ale examenului național de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2021) au fost afișate vineri după amiază în centrele de examen și pe site-ul de web dedicat.
Rata de promovare în județul Brașov (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare), înregistrată după soluționarea contestațiilor, este 75,2% (în creștere cu 1,24%, comparativ cu afișarea rezultatelor inițiale 73,96%, respectiv 2,53% față de prima sesiune a anului trecut: 72,67%). Pentru promoția curentă, rata de reușită este 80,91% (79,95% în 2020), iar pentru promoțiile anterioare – 33,42% (36,11% – în 2020).
Astfel, din totalul celor 3.157 de candidați prezenți (2.777 – promoția curentă și 380 – promoțiile anterioare) au promovat 2.374 de candidați: 2.247 de candidați aparțin promoției 2021, iar 127 provin din promoțiile anterioare.
Din cele 1.218 rezultate contestate după evaluarea lucrărilor, 547 au primit note mai mici decât cele inițiale, 607 mai mari iar 64 au rămas la nota inițială. În urma reevaluării lucrărilor, 39 de candidați au trecut pragul mediei 6,00 promovând examenul.
Numărul mediilor de 10 (zece) a crescut de la 3 (înainte de contestații), la 4.
Procentul de promovare se calculează din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați (3 în județul nostru).
A doua sesiune de examen se va desfășura în perioada 16 august – 3 septembrie, fiind precedată de etapa de înscriere (19 – 26 iulie). Calendarul complet este disponibil pe site-ul de web ale Ministerului Educației și pe cel al Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE