6.6 C
Braşov
AcasăSportCraiova câștigă Supercupa în premieră

Craiova câștigă Supercupa în premieră

Autor: George ANDREI

Universitatea Craiova a cucerit în premieră Supercupa României la fotbal, după ce a învins-o pe CFR Cluj cu 4-2 la loviturile de departajare, sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci în care scorul a fost 0-0 după cele 90 de minute regulamentare.
Portarul Mirko Pigliacelli a fost eroul Universităţii, italianul apărând penalty-urile executate de Adrian Păun şi Billel Omrani.
Pentru deţinătoarea Cupei României au înscris Gustavo Vagenin, Valerică Găman, Alexandru Cicâldău şi Jovan Markovic, în timp ce de la campioni au transformat Jonathan Rodriguez şi Valentin Costache.
Meciul care inaugurează nou sezon competiţional a fost unul de un nivel bun, chiar dacă ocaziile clare de gol au fost destul de puţine, cele două formaţii fiind mai preocupate se nu se expună unor riscuri decât să construiască atacuri periculoase.
Universitatea a făcut o primă repriză mai bună, a avut o posesie a mingii superioare şi a încercat să găsească unele culoare spre poarta lui Arlauskis.
În repriza secundă, ardelenii au fost mai activi şi au ratat câteva ocazii, în timp ce Universitatea nu a tras niciun şut pe poartă.
Antrenorul Universităţii, grecul Marinos Ouzounidis a părut pregătit pentru momentul loviturilor de departajare (la Supercupă nu se joacă prelungiri), efectuând trei schimbări special pentru şuturile din punctul fatidic – Gustavo, Găman şi Markovic. Mişcarea i-a dat dreptate, toţi trei au transformat (Markovic cu şansă, Arlauskis respingând şutul în poartă), iar Universitatea a câştigat. Universitatea Craiova este a zecea echipă care câştigă Supercupa României. Universitatea a mai jucat o Supercupă, pierzând-o chiar la Craiova, în 2018, 0-1 cu CFR Cluj. CFR Cluj, care are patru trofee în palmares, a jucat ultimele patru ediţii ale competiţiei, câştigând două şi pierzând alte două.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE