8.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovStrigător la cer : din 56.000 de contestații depuse în legătură cu...

Strigător la cer : din 56.000 de contestații depuse în legătură cu rezultatele de la BAC, 53.000 au fost justificate ! Ce fel de profesori corectează examenele copiilor ??

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi că după analizarea celor aproape 56.000 de contestații ale rezultatelor de la Bacalaureat , 53.000 de note au fost modificate. De menționat este faptul că la BAC au participat, la nivel național, 133.000 de absolvenți, astfel încât au fost contestate peste 40% din notele acordate ! După contestații, două treimi dintre note au fost crescute, iar o treime scăzute. Sorin Cîmpeanu a spus că dintre notele modificate au fost 16 situații în care au fost diferențe de 3 – 4 puncte în plus. El a calificat această situație „ca inadmisibilă” și a pus-o pe seama subiectivismului profesorilor: „Diferențele au fost din cauze umane. Avem subiectivism la absolut toate disciplinele. Baremul e foarte corect. Aceste rezultate sunt mai bune decât în anii precedenți pentru că subiectele au fost corect formulate, iar baremul corect stabilit. Vom face analize concrete. Prima măsură la care mă gândesc e ca profesorii care au corectat greșit să nu mai poată evalua niciodată”, a declarat ministrul Educației. Câmpeanu a spus că promovabilitatea la Bacalaureat, după contestații, a fost de 69,8% și a precizat că statistic, e cea mai mare rată din ultimii zece ani, cu excepția situației din 2017.
La Brașov, după publicarea rezultatelor contestațiilor, a mai apărut o medie de 10, la Șaguna, astfel încât acum sunt în total 4 absolvenți de liceu excepționali : unul la Unirea și 3 la Șaguna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE