3.6 C
Braşov
AcasăSportÎn atenția fotbaliștilor amatori! Condițiile pentru încetarea legitimării

În atenția fotbaliștilor amatori! Condițiile pentru încetarea legitimării

AFAN precizează că până sâmbătă10 iulie 2021 poate înceta legitimarea jucătorilor amatori ”la cerere”. Astfel, fotbaliștii care vor să schimbe echipa pentru care joacă trebuie să știe : „Cererile privind încetarea legitimării unui jucător amator la un club se depun la comisia jurisdicțională a forului competent în perioada 1 – 10 iulie. Conform art.4.19 din RSTJF, “legitimarea unui jucător amator la un club poate înceta dacă jucătorul formulează o cerere în acest sens, la comisia jurisdicționala a forului competent”, în perioada precizată mai sus.
Pot formula cereri de încetare a legitimării:
• Jucătorii amatori juniori, cu vârstă de până la 7 ani
• Jucătorii juniori, cu vârstă cuprinsă între 7 și 16 ani;
• Jucătorii amatori seniori;
• Jucătorii cu vârstă cuprinsă între 7 și 16 ani care solicită încetarea legitimării conform RSTJF.
Pentru încetarea legitimării, jucătorul trebuie să achite clubului cu care solicită încetarea legitimării următoarele sume:
• Jucătorii juniori cu vârstă între 7 și 10 ani împliniți aflați în această situație sunt obligați să achite fostului club suma de 400 de lei pentru fiecare an competițional în care au fost legitimați la clubul respectiv.
• Jucătorii juniori cu vârstă peste 10 ani și pană la 16 ani aflați în această situație sunt obligați să achite fostului club suma de 700 de lei pentru fiecare an competițional în care au fost legitimați la clubul respectiv.
• În cazul perioadelor mai mici de un an competițional, se va achita o sumă proporțională cu perioada aferentă.
• În cazul în care cererea de încetare a legitimării este admisă printr-o hotărâre definitivă, jucătorul se poate legitimă la următoarea echipă numai după achitarea sumelor prevăzute în decizia pronunțată de către comisie. Jucătorii care încetează legitimarea în modul prevăzut mai sus pot solicita legitimarea la un alt club doar în perioadele de transfer stabilite de FRF/AJF/AMFB, respectiv, pentru această perioadă, până în 6 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE