7.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDeputatul brașovean Gabriel Andronache explică decizia CCR privind revocarea din funcție a...

Deputatul brașovean Gabriel Andronache explică decizia CCR privind revocarea din funcție a Avocatului Poporului

Săptămâna trecută, Curtea Constituțională a României a decis că schimbarea din funcție a avocatului Poporului, Renate Weber, ar fi fost „neconstituțională”. Ieri au apărut și explicațiile acestei decizii, prin ”motivarea hotărârii”. Deputatul PNL de Brașov, Gabriel Andronache, a explicat pe pagina lui de Facebook modul în care a fost luată această decizie de ”neconstituționalitate”:
„A fost publicată motivarea CCR la decizia de neconstituționalitate a Hotărârii Parlamentului de revocare a Avocatului Poporului. Câteva comentarii la motivare:
1. CCR scrie negru pe alb că…CCR a greșit în 2012 când a respins ca inadmisibilă contestația de atunci la hotărârea majorității PSD de revocare a dlui Gheorghe Iancu, Avocat al Poporului. Oare peste 10 ani vor spune că au greșit în 2021?!
2. CCR spune că legea este neclară. În baza acestei motivări și-a permis să stabilească cu de la sine putere limite în raport cu care să “judece” Hotărârea Parlamentului. Și normal… stabilind regulile jocului a constatat că în raport cu limitele stabilite de ea (necunoscute Parlamentului) hotărârea Parlamentului este neconstituțională.
3. CCR stabilește…încă o dată limite de apreciere… Parlamentului (neavând nicio normă constituțională pentru a face așa ceva) și mai rupe o halcă din corpul dispoziției constituționale “unica autoritate legiuitoare” atribuită Parlamentului, pe care CCR și-o atribuie sieși, consolidând caracterul de legiuitor pozitiv pe care și-l creează neconstituțional, încet dar sigur, Curtea Constituțională.
4. CCR mai zice că Parlamentul a utilizat sintagme care ar deriva din interpretarea necorespunzătoare a legii…interpretare dată însă nelegitim de CCR pentru că majoritatea membrilor CCR uită că una dintre funcțiile Parlamentului este tocmai INTERPRETAREA OFICIALĂ a actelor normative în vigoare!
Concluzie: să așteptăm 10 ani până când vor spune, din nou, că în anul de grație 2021, au greșit!
Până una-alta Avocatul Poporului s-a ales prin motivarea de azi cu… imunitate deplină (scrisă negru pe alb în decizie)” , a încheiat Andronache explicațiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE