28 C
Braşov
AcasăNationalDe 5 ani nu s-a făcut niciun recensământ al urșilor: Măsurile anti-urs,...

De 5 ani nu s-a făcut niciun recensământ al urșilor: Măsurile anti-urs, prezentate astăzi în guvern

l Relocarea animalelor, păstrată ca soluție

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a prezentat ieri în Coaliție o primă variantă a unei ordonanțe de urgență prin care se încearcă rezolvarea situației urșilor care vin în zonele locuite în căutare de hrană. „Am prezentat detaliile ordonanței de urgență și anexele care detaliază ce înseamnă risc, cum se rezolvă fiecare situație în risc, am prezentat modalitățile de interevntie și acum mă duc la Palatul Victoria să vobesc și cu premierul despre OUG, modalitățile de intervenție, ca după aceea să lansăm pe circuitul de avizare și mâine (n.r. astăzi) să avem în primă lectură în Guvern”, a spus Tanczos Barna.
„Am păstrat relocarea ca soluție. O să îi propun și premierului. Sunt state care renunță la relocare. Eu cred că în România soluția e bună și putem găsi locații unde populația de urși e redusă”, a spus el. Tanczos Barna a adăugat că, timp de cinci ani, nu s-a făcut o situație pe fiecare judeţ şi fond cinegetic în parte. „În momentul de faţă încercăm să recuperăm timpul pierdut. Va fi o descriere foarte exactă, detaliată, pentru echipa de intervenţie, astfel încât fiecare eveniment să poată fi încadrat la acel risc mic, mediu sau mare. Doar în cazurile de risc mare, acolo unde există un atac la om, un atac la animalele domestice, doar acolo propunem ca intervenţia să fie o intervenţie prin extragere. Acolo unde există o victimă, un deces, eu nu pot să fiu de acord cu acest lucru. Este nevoie de prevenţie, dar pe legislaţia actuală în momentul de faţă singura instituţie care încearcă să dea soluţii

1 COMENTARIU

  1. Nici dracul nu știe câti urși avem??..se confirmă faptul că nici un stat din europa nu dorește sa primească urși din rumania..cică sunt corupți ca locuitorii ei!!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Prosteala de politruc on Iarbă de un metru? „A plouat mult!”