3.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovFăgărașul va testa un autobuz 100% electric, construit în România

Făgărașul va testa un autobuz 100% electric, construit în România

„Prototipul a mai fost în probe la Oradea și Brăila, Făgărașul fiind al treilea oraș în care a ajuns. Denumit ATP Bus e-UpCity, acesta a fost lansat oficial pe piața din România în 13 mai și are omologare europeană. Primul prototip are 83 de locuri (25 pe scaune), o lungime de 12,18 metri și autonomie minimă, în oraș, de 200 de kilometri, care poate fi extinsă până la 360 de kilometri. O încărcare completă durează între 3 și 5 ore. În privința conectivității, autobuzul electric este dotat cu Wi-Fi, prize USB cu două porturi încorporate în dreptul fiecărui set de scaune și monitor cu memorie externă portabilă pentru diferite proiecții multimedia”, au informat reprezentanții Primăriei Făgăraș.
Făgărășenii vor putea circula cu acest autobuz în perioada 7-20 iulie, din oră în oră, în intervalul orar 9.00-18.00, pe un traseu înființat special: Kaufland – Tudor Vladimirescu – Catedrală – Bulevardul Unirii – „Radu Negru” – Corso – Kaufland. Prețul unei călătorii va fi același: 2 lei.
„ATP Trucks Automobile are un program amplu de testare și am solicitat să fim incluși în acesta. Profităm de această oportunitate pentru a analiza modul și costurile de operare, care ne vor folosi după ce vom achiziționa autobuze electrice prin proiectele de mobilitate în valoare de 30 de milioane de euro. Pentru a evita confuziile, subliniez că aceste teste sunt independente de proiectele pe care le avem. Autobuzele incluse în proiectele finanțate cu fonduri europene vor fi cumpărate prin licitație publică, fără vreo legătură cu producătorul de la Baia Mare. Însă nu puteam rata oportunitatea de a testa primul autobuz electric construit în România, pentru că ne concentrăm pe transportul ecologic”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu. Prețul de achiziție al unui astfel de autobuz pornește de la 350.000 euro. Garanția pentru caroserie și acumulatori este de 8 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE