14.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDirector nou la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Brașov

Director nou la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Brașov

După ce, în luna mai, rezultatele probei scrise a concursului pentru funcțiile de directori ai caselor de asigurări de sănătate județene au fost dezastruoase: doar 5 candidaţi au promovat, obţinând note peste 7, 28 de candidați au fost respinși, iar 21 nu s-au prezentat la concurs, printre ei, și singurul candidat pentru fotoliul CASJ Brașov, cel aflat interimar în funcție, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a reluat procedura.
Concursul a fost organizat pentru 34 de case județene și cea a municipiului București, fiind înscriși 47 de candidați, Brașovul și câteva județe având câte doi candidați. Șapte au absentat, iar pentru județul Hunedoara concursul a fost anulat din lipsă de doritori. 16 candidați au obținut note peste 7 la proba scrisă, minimul impus, iar 13 case județene (pentru trei dintre ele au fost câte doi candidați, fiind admis cel cu media mai mare de după interviu) au astfel noi directori generali.
Postul vacant de director general al CASJ Brașov a fost ocupat de jr. Ancuţa Daisa, ca urmare a promovării concursului cu media 85,13 (77,55 la proba scrisă și 93 la interviu). Aceasta a și fost numită în funcţia de director general instituției brașovene, prin Ordinul președintelui CNAS nr. 655/01.07.2021. Daisa lucrează de circa 25 de ani în sistemul asigurărilor sociale de sănătate în România. Până în acest moment a fost director executiv al Direcţiei Relaţii Contractuale din instituție. Brașovul a mai avut un candidat, care a obținut 59,75 la testarea scrisă, astfel că nu mai trecut prin proba interviului. Din cauza GDPR, numele celui de-al doilea candidat nu este cunoscut, fiind secretizat. CASJ Brașov a fost condusă, din octombrie 2018, de comisar-șef (r) Sorin Melinte, care a făcut carieră în Poliție până în 2016, apoi a lucrat la DSP Brașov, unde s-a ocupat, mai bine de un an, de achiziții publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE