7.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovNereguli grave găsite de Garda de Mediu la Prejmer

Nereguli grave găsite de Garda de Mediu la Prejmer

Echipe mixte de comisari din cadrul Garda Naţională de Mediu Comisariatul General, şi Comisariatele Judeţene din Sibiu, Argeş şi Braşov au efectuat între 28/06 și 1/07 controale la operatorii economici de pe raza județului Brașov, fiind verificaţi colectori de deşeuri municipale, staţii de transfer/staţii de sortare, centre de colectare deşeuri feroase, neferoase, operatori care desfășoară activități de dezmembrări auto, staţii de betoane şi mixturi asfaltice, ferme de animale, amplasamente cu depozitări necontrolate de deşeuri, exploatări agregate minerale, şi dezvoltatori imobiliari.
Principalele neconformităţi constatate au fost: poluarea atmosferica, gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor generate, nerespectarea condiţiilor din actele de reglementare, lipsa actelor de reglementare şi poluarea apei.
Un amplu control a avut loc la Prejmer, acolo unde o firmă care colectează deşeuri are depozitul de sortare. În urma neregulilor găsite, comisarii au sancţionat operatorul cu o amendă şi a dat un termen de 60 de zile pentru a fi remediate problemele.
„Am efectuat 37 de controale s-au aplicat 35 de sancțiuni cu valoare aproximativ 1,3 milioane de lei… Avem probleme neconformități pe parte de gestiunea deșeurilor. S-a aplicat o sancțiune pentru nerespectarea autorizației de mediu pentru că s-au acumulat foarte multe deșeuri, s-a depășit stocarea, atât cât e ea autorizată, şi atunci când s-a aplicat această sancțiune și propunerea de suspendare a actului de reglementare și implicit a activității, dacă nu e conformează în 60 de zile.”, a transmis Valentin Neagoe, comisariatul general Garda Naţională de Mediu, conform brașov.net.
În data de 1 iulie comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au verificat împreună cu reprezentanţi ai Jandarmeriei Romane şi reprezentanți ai Poliţiei Naţionale operatorii economici de pe raza judeţului Braşov care desfăşoară activităţi de dezmembrări auto. S-au efectuat 37 controale şi s-au dat 35 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate este de 1.242.000 de lei. Pentru 4 firme s-a sistat activitatea şi totodată au fost făcute două propuneri către Agenţia de Protecţie a Mediului Braşov în vederea suspendării activităţii. La controale au acţionat 8 echipe cu un efectiv total de 17 comisari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE