4.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovLe-a înnebunit căldura: Roi de albine ascuns într-un tuia de pe Republicii

Le-a înnebunit căldura: Roi de albine ascuns într-un tuia de pe Republicii

l Dacă e la tine în curte, îți rezolvi singur problema

Primăria Brașov și Poliția Locală au avut miercuri de rezolvat o situație ceva mai neobișnuită. Un comerciant de pe strada Republicii a semnalat că un roi de albine se adăpostise într-un tuia de ghiveci, iar expuse la razele soarelui, micile viețuitoare riscau să devină agitate și să îi pună în pericol pe trecători sau pe cei aflați la terasele din centru.
„Era un roi destul de mare, care, în scurt timp, ajungea să fie expus în razele soarelui, lucru care ar fi dus la agitația albinelor și, implicit, la situații care ar fi pus în pericol cetățenii care tranzitau zona. Am intervenit de urgență, cu sprijinul Poliției Locale, și am asigurat perimetrul, iar cu ajutorul celor de la Asociația Apicultorilor am colectat roiul de albine într-un un stup. Aceste situații sunt neprevăzute, dar trebuie să știm cum să acționăm astfel că îi sfătuiesc pe cetățenii Brașovului ca, în cazul în care depistează astfel de roiuri de albine sau de viespi, să nu încerce să rezolve singuri problema”, a spus viceprimarul Sebastian Rusu.

Pe domeniul public – responsabilitatea Primăriei

Viceprimarul municipiului Braşov a ţinut să precizeze că, în cazul în care astfel de situaţii apar pe domeniul public, Primăria Municipiului Braşov este cea care poate interveni. În caz contrar, pe domeniul privat este responsabilitatea proprietarului. „În cazul în care aceste roiuri sunt pe domeniul public, noi, Primăria Municipiului Brașov, vom interveni și vom rezolva problema. Pentru aceste situații aveți la îndemână dispeceratul Primăriei Brașov. În cazul în care descoperiți aceste roiuri de albine pe domeniul privat trebuie să contactați Asociația Apicultorilor și dânșii vor veni să le recolteze fără nici o problemă. În cazul în care sunt viespi, va trebui să contactați firma Coral, care asigură dezinsecția în municipiul Brașov“, a precizat viceprimarul Sebastian Rusu.

50 de lei, taxa pentru a scăpa de viespile de pe domeniul privat

Numărul de telefon al dispeceratului Primăriei Brașov este 0268.405.000, iar pentru a intra direct în legătură cu operatorul trebuie să apăsați tasta 9. În cazul în care este vorba despre un roi de albine, albinele fiind specie protejată, trebuie contactată Asociația Crescătorilor de Albine – Filiala Brașov (Str. Mureşenilor nr. 26, tel 0268.471.841). Asociația contactează un crescător de albine disponibil, iar acesta colectează roiul, care reprezintă și plata pentru serviciul adus. Firma care asigură serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare pe domeniul public și privat al municipiului Brașov este SC Coral Impex SRL. În cazul în care cetățenii din municipiu reclamă prezența în număr mare a viespilor pe proprietățile private, aceștia trebuie să solicite intervenția la numărul de telefon 0268.331.299. În acest caz taxa este de aproximativ 50 de lei fără TVA, potrivit directorului Coral Impex SRL sucursala Brașov, Corina Ion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE