4.7 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Cum îți cureți casa de acarieni

Sfat Expres: Cum îți cureți casa de acarieni

Acarienii sunt nişte organisme foarte mici, chiar microscopice și se pot găsi în fiecare colţișor din casă, iar dacă se înmulţesc ajung să formeze colonii în fibrele textile, adică în saltea, fotolii, covoare, aşternuturi de pat, etc. Prin inhalarea reziduurilor acarienilor putem dezvolta diverse alergii, strănut și respirație greoaie. Vestea proastă este că nu putem scăpa definitiv de acarieni. Vestea bună este că putem micşora numărul lor, pentru a ne menţine sănătatea.

Cum ne afectează acarienii sănătatea

Acarienii din interiorul caselor, cei microscopici, nu mușcă și nu înțeapă, însă neplăcerile provocate de ei pot fi chiar mai grave. O primă consecință ce decurge din prezenta acestor intruși în locuința ta este dezvoltarea unor alergii și a unor probleme respiratorii. Rinita alergică este o altă neplăcere provocată de aceste organisme.
Alergiile provocate de acarieni se manifestă prin tuse, strănuturi, iritații la nivelul ochilor și la nivelul nasului. Uneori pot provoca eczeme, amplifică dermatitele și cuperoza. Pentru copiii mici există inclusiv riscul de a dezvolta astm și alte afecțiuni respiratorii care îi vor însoți toată viața.
În același timp, contactul cu acarienii, chiar dacă nu îi observăm, ne poate sensibiliza organismul și ne poate face mai vulnerabili în fața altor afecțiuni. Practic, sunt organisme parazite, iar prezenta lor face din locuința noastră un loc nesănătos pentru întreaga familie.

Soluții împotriva acarienilor

– În primul rând trebuie să facem curăţenie, cât mai des, în spaţiul unde locuim, pentru a îndepărta coloniile de acarieni care se găsesc în perne, draperii, mochete, covoare, etc.
– La curăţenie putem şterge praful cu o cârpă umedă şi folosi substanţe antiacariene De fiecare dată când facem curat, este bine să aspirăm şi pe sub mobile.
– Patul nostru este unul dintre locurile preferate de acarieni, astfel încât spălarea saltelei, pilotei și a pernelor este o metoda care chiar da roade în încercarea de a îndepărta acarienii din casă.
– Aerisirea camerelor zilnic, cel puţin o jumătate de oră, este obligatorie.
– În camere este bine să fie menţinută o temperatură mai mică de 20C şi să fie evitată umiditatea
– Dormitorul este indicat să nu fie supraîncărcat cu multe cărţi, hârtii sau aparatură electronică
– Dacă nu avem o saltea anticarieni, putem curăţa săptămânal salteaua cu o soluţie specială
– Draperiile şi cuverturile este bine să fie spălate măcar o dată pe lună la 60C
– Pentru saltea şi canapea putem să folosim o husă antiacarieni, iar lenjeria de pat să fie spălată la 15 zile.
– Să evităm să mâncăm în pat.
– Animalul de companie trebuie periat zilnic, pentru a nu lăsa mult păr în casă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE