7.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovProiect ”venit” pe lista suplimentară: Fără lacăte pe curtea școlii, un...

Proiect ”venit” pe lista suplimentară: Fără lacăte pe curtea școlii, un regulament care rămâne încă în aer

Autor: Mihaela Parghel

l După evaluare va fi supus din nou votului

Regulamentul de deschidere a curţilor şcolilor promovat intens de USR PLUS în campania electorală a fost amânat de la aprobare, la ultima şedinţă a Consiliului Local, de vineri, unde a apărut pe lista punctelor suplimentare. Consilierii locali nu s-au putut pune de acord asupra regulamentului, întrucât acesta nu a fost nici suficient de clar pentru toţi aleşii şi nici supus dezbaterii în comisii, aşa cum s-a explicat în timpul şedinţei.

Proiectul supus la vot nu a fost prezentat consilierilor spre ”evaluare”

Deschiderea curţii şcolilor pentru copiii care vor să facă sport a fost un program intens promovat în campania USR, atunci când Uniunea a susţinut campania numită „Fără lacăte pe curtea şcolii”. Doar că, ajunsă majoritară în Consiliul Local Braşov, USR nu a reuşit să treacă acest proiect. Consilierul liberal Pamela Diaconu a explicat că nu a avut la dispoziţie regulamentul în format fizic, după ce acesta a trecut de perioada dezbaterii publice. Textul regulamentului nu a fost prezentat în comisiile de specialitate ale Consiliului Local Brașov, acesta fiind analizat vineri doar în funcție de prezentarea verbală a unuia dintre consilierii locali ai USR PLUS, Beatrice Moraru. „Nu am primit proiectul regulamentului în format fizic. Inițial se spunea că de pază se va ocupa Poliția Locală, apoi că această sarcină revine școlilor. Din informațiile prezentate, regulamentul cadru privind redeschiderea școlilor nu se armonizează cu cel de funcționare a Poliției Locale. Înțeleg urgența aprobării acestui proiect, susținem redeschiderea curților școlilor, însă, pentru a avea un cadru normativ coerent, cred că ar trebui amânat”, a declarat Pamela Diaconu.

Un proiect pilot anunţat cu 10 şcoli, dar adus în şedinţa de CL cu 24

Consilierii au arătat, de asemenea, că aceasta iniţativă a primarului Allen Coliban a apărut iniţial, inclusiv în comisiile de specialitate, sub forma unui proiect pilot în care au fost cuprinse 10 şcoli, pentru ca ulterior, în proiectul din CL să apară 24 de şcoli, de care nu mulţi consilieri au avut cunoştinţă. Grupul USR din Consiliul Local, reprezentat, în acest proiect de Beatrice Moraru, a explicat că unităţile şcolare care îşi vor deschide curţile şcolilor vor fi păzite de paznicii angajaţi deja, dar şi de Poliția Locală, Jandarmeria sau Poliția Națională, în cazul în care ar apărea probleme. Pentru că nu s-au putut pune de acord asupra formei pe care să o ia acest regulament, fără ca nicio parte să nu fie afectată – fie că vorbim depre copii, părinți sau autorităţi, proiectul a fost amânat, după o pauză de 20 de minute în ședinţa de CL, urmând să fie pus pe ordinea de zi într-o şedinţă viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE